Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nenávisť v Turecku: Znetvorené telo transgender ženy (†22) našli spálené na okraji cesty!

Hader Kaderová bola politicky aktívna Zobraziť galériu (3)
Hader Kaderová bola politicky aktívna (Zdroj: Fb, twitter)

ISTANBUL - Politicky aktívna turecká sexuálna pracovníčka Hande Kaderová bola naposledy videná, ako nastupuje do auta ku klientovi. Nakoniec ju identifikovali až v mestskej márnici. Ťažko popálené telo mladej transgender ženy, ktorá zmizla minulý týždeň, našli na okraji cesty v Istanbule. Ide o ostatný z radu trestných činov z nenávisti spáchaných v krajine, ktorý šokoval LGBT komunitu a medzinárodné spoločenstvo.

Tureckí študenti zažili v Bratislave šok: Chceli ubytovanie, dostali rasistickú odpoveď na FOTO

Prostitútku naposledy videli, keď odchádzala autom preč so zákazníkom. Keď sa nevrátila, partner nahlásil jej zmiznutie. Znetvorené telo 22-ročnej transgender ženy našli v luxusnej štvrti Zekeriyakoy a identifikovali v mestskej márnici.

Politicky aktívna Kaderová bol vyfotografovaná na protestoch a demonštráciách za práva LGBT komunity, Údajne ju pri jednej príležitosti aj zatkli.

Nenávisť v Turecku: Znetvorené
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Fb, twitter)

Mrazivý Incident sa odohral iba necelé dva týždne po vražde a dekapitácii homosexuálneho sýrskeho utečenca len niekoľko kilometrov od miesta, kde objavili Kaderovej telo. Muhammed Wisam Sankari sa usadil v Istanbule po úteku z konfliktom zmietanej Sýrie. Našli ho mŕtveho potom, čo bol znásilnený a sťatý. Jeho telo bolo také dokaličené, že ho identifikovalo len oblečenie, ktoré mal na sebe.

Aj keď Turecko je tradične vnímané ako jedna z najtolerantnejších krajín v regióne, nedávny prieskum Pew Research Centre ukázal, že takmer 80% Turkov verí, že homosexualita je "morálne neprijateľná". Informoval portál mirror.co.uk.

Nenávisť v Turecku: Znetvorené
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Fb, twitter)

Viac o téme: HomosexualitaTureckoLGBTHader Kaderová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu