Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Potravinová inšpekcia odhalila prvého vinníka!

BRATISLAVA - Už niekoľko dní odhaľuje Nový Čas spolu so svojimi čitateľmi a v spolupráci so Štátnou veterinárnou a potravinovou správou prešľapy slovenských obchodníkov. Naša akcia má za sebou prvý výsledok! Na podnet čitateľa uskutočnili inšpektori raziu a odhalili vinníka.

Na začiatku mája upozornil Miro, jeden zo žilinských čitateľov, Nový Čas na predaj skazených syrov a korbáčikov v stánku pri veľkom nákupnom stredisku. „Ide o to, že korbáčiky predávajú rozbalené, je z nich odobraté a sú uschnuté. Majú odtrhnutý dátum výroby,“ napísal.

Hneď nasledujúci deň od prijatia podnetu sa inšpektori vydali na kontrolu. Počas nej následne zistili predaj dvoch výrobkov po uplynutí dátumu spotreby, pričom časť výrobkov nebola uchovávaná pri teplotách predpísaných výrobcom. „Podanie spotrebiteľa bolo vyhodnotené ako opodstatnené,“ napísali nám z príslušnej regionálnej veterinárnej a potravinovej správy.

O prípadnej sankcii sa však rozhodne až v správnom konaní. Minister pôdohospodárstva Miroslav Jureňa je však spokojný už teraz: „Naša spolupráca sa ukazuje ako veľmi prínosná a prináša už aj ovocie."

Staňte sa inšpektorom aj vy! >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu