Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mariánova spoveď po útoku v Nice: Slováci predbehli vraždiaci nákladiak iba o pol minúty!

Marián mal smrť pred očami.
Marián mal smrť pred očami. (Zdroj: reprofoto tv markíza)

NICE/BRATISLAVA – Podľa výpovede Mariána stínal vodič nákladného voza ľudí ako kolky. Keby kráčal s rodinou po promenáde o 30 sekúnd neskôr, možno by toto svedectvo nemohol priniesť. Ľudia, ktorých útočník z Nice nemal na muške, môžu hovoriť o šťastí.

„Išli sme sa pozrieť na promenádu, na pláž a ohňostroje, ktoré začali o desiatej večer,“ povedal Marián v reportáži TV Markíza. Približne o 20 minút neskôr sa rodina zo Slovenska vybrala na miesto ubytovania. Marián s manželkou a šesťročným synom vtedy netušil, že kráča presne oproti vraždiacemu nákladiaku. Keďže bolo na promenáde veľmi veľa ľudí, prešli na druhú stranu cesty. Asi o 30 sekúnd neskôr začuli vreskot a ľudia sa dali na útek.

VIDEO Masaker v Nice má svojho hrdinu: Odvážnym činom zachránil tisíce životov

„Manželka zobrala syna a utekala s ním hneď do prvého hotela, ktorý bol pri nás,“ opísal Slovák. Marián sa ešte otočil, aby sa pozrel, čo sa deje. „Videl som, ako ide kamión cez ľudí, zráža ich... Následne strhol volant z cesty na chodník, kde vrazil do stánku s cukrovinkami.“ Marián videl na vlastné oči, ako ľudia zomierali pod kolesami nákladiaku. Smrti unikol aj on sám s rodinou len o vlások.

Viac o téme: Teroristický útokNice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu