Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dobrá správa pre Slovákov, ceny plynu idú dole: Pozrite sa, koľko ušetríte, je tu však jedno ale!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Naše peňaženky zaplačú o čosi menej, od dnešného dňa totiž zaplatíme za plyn menej. Cena plynu pre domácnosti sa zníži v priemere o 4,87 % a pre malé podniky o 6,59 %.

Ak sa však tešíte na väčšiu úsporu, zrejme ostanete sklamaní. V prípade využívania najbežnejšej tarify D1, kde sa plyn používa predovšetkým na varenie, fixná mesačná sadzba bude na úrovni 1,76 eura. Ročne tak pôjde o ušetrenie iba sumy v hodnote 1,07 eura.

Po rozhodnutí regulačného úradu najviac ušetria domácnosti, ktoré plyn používajú aj na vykurovanie, čiže sú v kategórii odberateľov D3. Tie tak ročne ušetria 51,78 eur, pričom mesačne zaplatia 6,46 eura Domácnosti, ktoré plyn využívajú na výrobu teplej vody (kategória D2) ušetria necelých 22 eur a ich mesačná platba bude 4,15 eur.

Ide už o druhé zníženie cien plynu v tomto roku, keďže regulačný úrad koncom minulého roka rozhodol o znížení cien plynu od začiatku tohto roka pre domácnosti v priemere o 3,6 % a pre malé podniky o 2,88 %. Na základe novoročného zníženia cien plynu by mali domácnosti ročne ušetriť od jedného do 40 eur.

Sumy v tabuľké sú uvedené v eurách.

Tabuľka - zlacnenie plynu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ph)

 

Viac o téme: CenyPlyn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu