Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

SNS vyzýva vládu na kúpu akcií Enelu: Musíme ich získať za akúkoľvek cenu

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) vyzýva vládu, aby so zámerom kúpy 66 % akcií v Slovenských elektrárňach do rúk štátu vydala dlhopisy, ktoré by si kúpili slovenskí investori.

"Je jedinečný čas na to, aby štát získali tieto akcie naspäť. Cena sa bude pohybovať okolo 3 až 4 miliárd eur, pričom Enel získal akcie za 839 miliónov eur. Dnes je našou povinnosťou kúpiť akcie za akúkoľvek cenu," povedal na dnešnej tlačovej konferencii predseda SNS Andrej Danko. Myslí si, že vypovedaním zmluvy týkajúcej sa Gabčíkova sme si len zhoršili vzťahy s Enelom. "Bude veľmi ťažko jednať o kúpe týchto akcií," konštatoval Danko a vyzval vládu, aby začala bezodkladne konať a zabránila po prípade Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) ďalšej reprivatizácii.

Danko vyzval ministra financií Petra Kažimíra (Smer-SD), aby pristúpil k emisii dlhopisov v sume 3 miliardy eur, ktoré by boli účelovo použité na kúpu 66 % akcií od Enelu. "Jedná sa o vec národohospodárskeho a strategického významu. Asi dnes nikto nepochybuje, že SE podstatne ovplyvňujú cenu energií, podnikateľský sektor, ako aj domácnosti. Hádam nechceme stratiť svoju vlajkovú loď, aby si znovu niekto iný – Česi, Maďari, Číňania robili v Slovenských elektrárňach čo chcú," vyhlásil Danko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu