Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pozor! IKEA sťahuje z predaja hrnčeky, sú nebezpečné, reťazec ľudí vyzýva k vráteniu tovaru

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP, Getty Images, )

BRATISLAVA – Švédsky nábytkársky gigant IKEA sťahuje z predaja cestovné hrnčeky TROLIGTVIS, ktoré predával od vlaňajšieho októbra. Nedávne výsledky testov totiž ukázali, že obsah chemikálií v hrnčekoch môže prekračovať predpísané migračné limity.

Spoločnosť IKEA žiada všetkých zákazníkov, ktorí si kúpili cestovný hrnček TROLIGTVIS s označením "Made in India", aby ho prestali používať a vrátili ho do obchodného domu IKEA, kde im budú v plnej výške vrátené peniaze.

IKEA sťahuje z predaja
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: IKEA)

„Bezpečnosť výrobkov berieme v spoločnosti IKEA veľmi vážne. Všetky typy našich výrobkov neustále testujeme a musia byť v súlade s platnými normami a legislatívou, ako aj s našimi vlastnými požiadavkami. IKEA nedávno dostala výsledky testov, ktoré ukazujú, že v spomínaných cestovných hrnčekoch môže obsah dibutylftalátu (DBP) prekročiť povolené migračné limity,“ za spoločnosť to zdôvodnila Alexandra Strapáková.

IKEA sťahuje z predaja
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: IKEA)

Čítajte aj: IKEA sťahuje z predaja nebezpečnú súpravu pre deti: Ak ju máte doma, prestaňte ju používať

IKEA už dlhé roky uplatňuje úplný zákaz na používanie ftalátov vo výrobkoch, ktoré prichádzajú do styku s jedlom, a preto počas prešetrovania problému ukončila predaj týchto cestovných hrnčekov. „Pri prešetrovaní sa ukázalo, že problém sa môže týkať hrnčekov s označením „Made in India“ a IKEA teraz hrnčeky sťahuje z predaja aj napriek veľmi nízkemu riziku akéhokoľvek okamžitého negatívneho vplyvu na zdravie,“ dodala Strapáková.

Cestovný hrnček TROLIGTVIS sa predával od októbra 2019. IKEA žiada zákazníkov, ktorí doma majú cestovný hrnček s označením "Made in India", aby výrobok vrátili do obchodného domu IKEA, kde im budú v plnej výške vrátené peniaze. Na vrátenie nie je potrebný nijaký doklad o kúpe, akým býva napríklad pokladničný blok. Viac informácií nájdete na stránke www.IKEA.sk alebo kontaktujte IKEA na tel. č. 02/48 226 111.  

Viac o téme: IkeaNebezpečenstvoCestovný hrnčekStiahnutie z predaja
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu