Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Matovič sa nezaprie, v kauze Bašternák má jasno: Fica a Kaliňáka TAKTO verejne zosmiešnil

Predseda OĽaNO Igor Matovič Zobraziť galériu (3)
Predseda OĽaNO Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - O lídrovi OĽaNO je známe, že si servítku pred ústa nekladie. Ako opozičný politik sa postaral o rozvírenie najväčšej kauzy ostatných dní okolo kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Z premiéra a ministra vnútra, ktorí problém nevidia tak čierno, si verejne robí dobrý deň.

Na svojom facebookovom profile včera zverejnil status, v ktorom sa pohráva s menami Roberta Fica a jeho pravej ruky Roberta Kaliňáka. Prešmyčka mien Igorovi Matovičovi zapasovala do aktuálneho kontextu politickej situácie na Slovensku. "Keďže sa blíži naše predsedníctvo v Rade EÚ, zíde sa krátky kurz angličtiny," napísal na sociálnej sieti. 

Matovič sa nezaprie, v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Meno Robert prirovnal k anglickému výrazu "robber", čo v preklade znamená lúpežník, zlodej, lupič, zbojník. "Robert Fico rovná sa Robber Fico, Robert Kaliňák rovná sa Robber Kaliňák," vtipne vysvetlil. 

Matovič sa nezaprie, v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Podnikateľ Bašternák podľa medializovaných informácií kúpil sedem bytov v bytovom dome Five Stars Residence v Bratislave za cenu 12 miliónov eur. Z obchodu si následne jeho firma BL-202 uplatnila vratku dane z pridanej hodnoty (DPH) v hodnote 2 milióny eur. Štát ju vyplatil aj napriek podozreniu, že mohlo ísť o fiktívny obchod. Polícia v minulosti prípad preverovala na základe podnetu kriminalistov z finančnej správy, trestné stíhanie však nezačala. Teraz prípad otvorila opäť.

Viac o téme: VtipIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu