Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pád vlády je na obzore: Krajniak sebavedomo vyhlásil, po TOMTO príde koniec!

Milan Krajniak
Milan Krajniak (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Po skončení predsedníctva Slovenska v Rade EÚ príde koniec tejto vládnej koalície. Myslí si to opozičný poslanec Milan Krajniak (Sme rodina), ktorý v dnešnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 povedal, že predčasné voľby budú veľmi skoro.

"Nie preto, že by sme to chceli, ale preto, že sú vnútorne tak rozhádaní a rozpadnutí." Najlepším riešením podľa Krajniaka je ukončiť túto agóniu, vyviesť štát z krízy a dať priestor ľuďom, ktorí chcú s ním niečo urobiť. "Tá atmosféra je taká, že si ľudia vyžadujú, aby sa už konečne niečo urobilo. To, čo treba urobiť, je vymeniť celú túto garnitúru takzvaných štandardných politikov," povedal. Ako tvrdí, hnev ľudí nemožno napínať donekonečna, pretože koalícia potom nebude riešiť otázku, či Robert Kaliňák (Smer-SD) bude ministrom vnútra počas predsedníctva, ale to, ako bude fungovať samotná vláda. 

"Tu sa nehrá o to, či Kaliňák odíde, alebo neodíde, ale čo bude potom. Či dostanú priestor ľudia, ktorí budú mať do toho čo hovoriť a postupovať zákonne, v zmysle demokratických štandardov," povedal Krajniak s tým, že je potrebné vymeniť celý systém. Problém s kauzou Bašternák podľa neho nemá len minister vnútra Kaliňák, ale celý parlament. "Ľudia sú na politikov tak naštvaní, že nám všetkým hrozí, že jedného dňa prídu a nahádžu nás všetkých do Dunaja," upozornil.

Predseda koaličnej strany #Sieť Radoslav Procházka na otázku, či hrozia turbulencie v slovenskej politike po slovenskom predsedníctve v Rade EÚ, uviedol, že sa to môže stať kedykoľvek, aj počas predsedníctva. "Veď tých vecí, ktoré sa dejú okolo nás, je strašne veľa. Veľa je toho doma aj vonku," povedal.

Podľa Procházku nie je riešením prinavrátiť dôveru ľudí v politikov spôsobom, že jedna skupina politikov sa vymení za druhú. "Nestačí ľuďom teraz povedať, dajte šancu modrým namiesto červeným, zeleným namiesto bielym, a spoľahnite sa, že to bude fungovať," skonštatoval. Táto vláda podľa neho môže postaviť 1000 kilometrov diaľnic, dvojnásobne zvýšiť dôchodky, uľaviť malým a stredným podnikateľom a zvýšiť kvalitu života. "Ak však ľudia nezískajú pocit rovnosti pred zákonom, tak to bude nanič," podotkol.

Viac o téme: PredsedníctvoMilan Krajniak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu