Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prípad zbitého Adamka (9 mes.) sa poriadne zamotáva: Prvé výsluchy, reakcia jaslí ľudí rozzúrila!

podliate Adamkovo líčko Zobraziť galériu (4)
podliate Adamkovo líčko (Zdroj: Foto: Facebook)

TRNAVA - Slovensko zasiahla šokujúca správa o ďalšom dobitom dieťatku. Medzi rodičmi, ale aj nezainteresovanými osobami sa razom rozpriadla veľká debata. Po reakcii súkromných jaslí diskusia nabrala obrovský spád, v ktorom si kontrujú dva protichodné názory. Jedni sú na strane matky, druhí na strane jaslí.

Polícia v Trnave sa zaoberá ďalším smutným prípadom. Včera vypočuli nešťastnú mamu, ktorá tvrdila, že si zo súkromných jaslí Karolínka v Trnave prevzala svojho 9-mesačného synčeka Adamka s podliatinou na tvári. "Vyšetrovateľ kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci z prečinu ublíženia na zdraví na chránenej osobe, závažnejším spôsobom konania, v štádiu pokusu," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová. 


Prečítajte si aj:

Najodpornejší prípad roka! Miesto činu, jasle v Trnave: FOTO Chlapčeka po beštiálnom útoku učiteľky


Bezprostredne po medializovaní prípadu sa na súkromné jasle vzniesla vlna kritiky. Ich reakcia na seba nenechala dlho čakať. "So zraneniami Adamka naše zariadenie, ani naši zamestnanci nemajú nič spoločné. Všetky publikované informácie sú nepodložené výmysly a dištancujeme sa od nich," zverejnili jasle na sociálnej sieti. 

Prípad zbitého Adamka (9
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Slováci tak razom zaujali protichodné stanoviská k celému prípadu. Jedni podporujú tvrdenie nešťastnej mamy, druhí zasa, že Adamkovi mohla ublížiť samotná matka, alebo niekto z rodiny. Faktom ale ostáva, že dieťatko má na tváričke viditeľnú modrinu, ktorú si len ťažko mohlo spôsobiť samo. "Aby nakoniec pravda nebola kdesi inde...že?" pýta sa Maia. "Aká iná pravda? Že si prídem pre dieťatko do jaslí a ono bude dobité a dohryzené?" oponuje Nina. "Nič o tom neviete len to, že jedna babka povedala," hovorí Stani v reakcii na zverejnený status, ktorý napísala Adamkova babička s tým, že vnúčika zobrali v takom stave z jaslí. 

Reakcia jaslí ľudí pobúrila. Podľa nich nezaujali konkrétne stanovisko, čo vzbudzuje podozrenie. Prípad má veľa nejasností, ktoré sú navyše zahalené mlčaním kompetentných z jaslí.  

Prípad zbitého Adamka (9
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Prípad zbitého Adamka (9
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Situáciu má teraz pevne v rukách trnavská polícia, ktorej úlohou je vec náležite objasniť a zistiť, kde je pravda. "Ak orgány činné v trestnom konaní počas vyšetrovania akéhokoľvek prípadu dospejú k názoru, že mohlo dôjsť k porušeniu práv dieťaťa, k súčinnosti prizývajú orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately," vysvetlila Jana Lukáčová, riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

 

 

Viac o téme: JasleChlapčekTrnavaKarolínka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu