Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalšie odstrašujúce FOTO nehody: Mladíci vyleteli zo zákruty, salto do poľa, teraz bojujú o život

nehoda pri Trnave Zobraziť galériu (3)
nehoda pri Trnave (Zdroj: Foto: polícia)

TRNAVA - Vážna nehoda sa stala ešte v piatok podvečer pri Trnave. Mladík (19) za volantom nezvládol riadenie a v zákrute vyletel z cesty. So spolujazdcom skončili s vážnymi zraneniami v nemocnici, kde bojujú o život.

Ako infromovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová, polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá skončila ťažkými zraneniami dvoch takmer 19-ročných mladíkov. Vodič z Trakovíc v okrese Hlohovec viedol v piatok okolo pol šiestej podvečer Opel Tigru po ceste od Trnavy smerom na Špačince. "K dopravnej nehode došlo tak, že mladý vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a všetkým okolnostiam, ktoré možno predvídať. Pri prejazde miernou ľavotočivou zákrutou zišiel autom mimo cestu v smere jazdy a tu narazil do betónového plášťa vodného zdroja," opísala policajná hovorkyňa. 

Ďalšie odstrašujúce FOTO nehody:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Auto vyletelo do vzduchu, následne sa niekoľkokrát prevrátilo a skončilo na kolesách v poli, asi 80 metrov od vodného zdroja. Mladíkov ratovali privolaní záchranári. "Jeden z mladých mužov utrpel drvivé poranenia v oblasti hlavy a krku. Počas resuscitácie ho prevážal vrtuľník do nemocnice v Nitre. Druhý mladý muž utrpel polytraumu. Na umelej pľúcnej ventilácii sme ho prevážali sanitkou do trnavskej nemocnice," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.  


Prečítajte si aj:

FOTO hororovej nehody pri Senci: Cesta do práce skončila tragicky, Bratislavčan nemal šancu!


Vrtuľník prevážal spolujazdca Petra zo Špačiniec. "Na Klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny máme pacienta, ktorého sme prijali v piatok v podvečerných hodinách. Momentálne je v umelom spánku, jeho stav je stabilizovaný," uviedol riaditeľ Fakultnej nemocnice v Nitre Jozef Valocký. 

Vodič Marek skončil v Trnave. Na vylúčenie prítomnosti alkoholu mu bola odobratá krv. "Pacient je hospitalizovaný na Klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny s polytraumou. Je na intenzívnej starotlivosti," informoval hovorca trnavskej nemocnice Matúš Stračiak. 

Ďalšie odstrašujúce FOTO nehody:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Polícia žiada svedkov, ktorí dopravnú nehodu videli, aby sa prihlásili a pomohli tak jej čo najrýchlejšiemu objasneniu. Zároveň polícia apeluje na vodičov, aby na cestách dodržiavali predpisy. V mieste, kde došlo k nehode, je znížená rýchlosť z 90 na 70 km/h," zdôraznila Kredatusová. Zvlášť obozretne by sa na cestách mali správať mladí vodiči, ktorých skúsenosti nemusia byť dostatočné nato, aby zvládli kritické úseky.

Viac o téme: NehodaMladíciTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu