Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nečakaný útok Matoviča na Beblavého, rozhádaná opozícia: Chce byť chrumkavý, ide cez mŕtvoly

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hádajú sa ako malé deti. Opozičný poslanec Igor Matovič prekvapil svojim statusom, v ktorom si kopol do ďalšieho poslanca Miroslava Beblavého. Líder Obyčajných ľudí si nedával servítku pred ústa, na čo zareagoval samotný Beblavý. Aby toho nebolo málo, do hádky sa pridal ďalší známy slovenský politik. Ľudia im to nakoniec spočítali.

V opozícii to stále škrípe. Včera na svojom profile líder Obyčajných ľudí skritizoval Miroslava Beblavého (nezaradený) za pokrytectvo. Vytkol mu, že miesto v dozornej rade VšZP by prijal, no keď túto ponuku dostali matovičovci a sulíkovci, okamžite ich kritizoval. Nazval ho dokonca "Mirkom". "Nemôžem si pomôcť, ale Mirko Beblavý sa nám nejako vyfarbuje," napísal opozičník.

Nečakaný útok Matoviča na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Podľa Matoviča by Beblavý prijal toto miesto bez výberového konania. No pri OĽaNO alebo SaSke mu to zrazu vadí. "Nuž, je to také minimálne smiešne," dodal rodák z Trnavy. Na to zareagoval sám Beblavý. Odpísal, že keby chcel sedieť v dozornej rade, tak si to vybaví inak. Napríklad u Druckera výmenou za to, že bude ticho a nebude odhalovať kauzy, ktorých nebolo málo. Jeho odpoveď mala u ľudí zjavne úspech, keďže ju lajklo do dnešného rána 50 používateľov.

Chceš byť chrumkavý a ideš cez mŕtvoly

Matovič mu jeho odpoveď "neuveril". Myslí si, že Beblavému ide len o vlastné zviditeľnenie sa a propagáciu. "Nie je to z Tvojej strany prvýkrát za posledné týždne. Skôr mi to pripadá, že chceš byť vždy za chrumkavého a ideš cez mŕtvoly," napísal šéf hnutia OĽaNO. Bývalý Sieťar na to opäť reagoval. Podľa neho tón jeho tlačovky a tón Matovičovho statusu je úplne odlišný.

Matoviča však zrejme naštval Beblavého prístup, keď nekritizuje koaličnú vládu na čele s Ficom, ale SaS a OĽaNO. "Naozaj som úprimne prekvapený z toho, ako si potrebuješ v posledných týždňoch do nás buchnúť, silou-mocou. Akoby sme to neboli my (OĽANO a SAS), čo za Tebou najviac stáli pri Tvojom odchode zo sieťky. Nechápem, ale Ty asi áno," napísal Matovič.

Nečakaný útok Matoviča na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Do debaty sa zapojil aj Juraj Miškov, šéf strany SKOK!. Ten v marcových voľbách neprešiel do parlamentu. Miškov vyčítal Matovičovi, že mu vymazal komentár a dodal, že keď chce pod svojmi statusmi vidieť len pozitívne komentáre, nech ich uzamyká len pre "overených friends".

Nečakaný útok Matoviča na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Pod hádkou politikov začali vypisovať aj bežní ľudia. Tým najviac vadilo, že si to nevedia vydiskutovať medzi sebou, ale vešajú na to na internet. Vystížný bol aj komentár istého Jána. "Pozor, aby vám veľká mama nezobrala hrkálky, fandím Vám obom, ale jak päť ročné deti ste," napísal pod status. Na komentáre ľudí zareagoval posledný raz ešte Matovič. Poslal ich moralizovať na Facebook Beblavého, pričom ho ironicky nezabudol nazvať "Mirkom".

Nečakaný útok Matoviča na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: OpozíciaIgor MatovičMiroslav Beblavý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu