Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Aktivista a diplomat Demeš pobúrený Ficovými obvineniami: Vyriešme si to osobne!

Pavol Demeš
Pavol Demeš

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico hodnotí okolnosti týkajúce sa protestov učiteľov pred parlamentnými voľbami svojrázne a nesprávne. Vyhlásil to občiansky aktivista Pavol Demeš v reakcii na to, že Fico spomenul jeho meno v súvislosti s pozadím učiteľských protestov. Navrhuje mu, aby si to vyriešili osobne a stretli sa spolu.

Pripomenul, že občianska kampaň A DOSŤ!, ktorej bol predstaviteľom, nestála za protestmi učiteľov. "Premiér sa mýli a preceňuje ma," uviedol Demeš. Zdôraznil, že kampaň sa snažila transparentne a prostredníctvom širokého dialógu poukazovať pred voľbami na alarmujúci stav slovenského školstva.

Demeš zároveň deklaroval, že nemá záujem viesť s predsedom vlády mediálne prekáračky a požiada ho o osobné stretnutie s cieľom vyhnúť sa nezhodám. "Konfrontačné postoje medzi vládou a občianskou spoločnosťou by škodili Slovensku, ktoré bude čoskoro predsedať Rade EÚ," uviedol v tejto súvislosti.

Premiér Robet Fico vyslovil meno Pavla Demeša v rozhovore pre TASR, keď hodnotil situáciu pred parlamentnými voľbami, pričom vyhlásil, že školstvo bolo značne spolitizovanou témou. "Veď sa len pozrite, kto za tými učiteľmi stál. Mne stačilo, keď som tam videl pána Demeša a všetko som pochopil. Nemusel som vôbec rozmýšľať, či to boli odborári alebo niekto iný," uviedol v rozhovore Fico.

Viac o téme: Robert FicoPavol Demeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu