Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Súd s Mojsejovou pokračuje: Vypovedal dôležitý svedok, Noru vraj nikdy nestretol

Nora Mojsejová
Nora Mojsejová

BRATISLAVA - Spolu osem predvolaných svedkov sa dnes nedostavilo na pojednávanie s mediálne známou košickou podnikateľkou Norou Mojsejovou Senát Okresného súdu Bratislava I tak vypočul len jedného, ktorého na pojednávanie predviedli policajti.

Svedok podľa vlastných slov v roku 2007 zabezpečoval z Českej republiky dovoz tlačiarenského stroja. Ako však povedal, nepamätá si, pre koho konkrétne mal stroj zabezpečiť. "Mal som byť prostredníkom, mal som to robiť za províziu, ale nakoniec ma obišli," povedal s tým, že ďalej sa už celou vecou nezaoberal. Ako dodal, Mojsejovú pozná len z médií, ostatných obžalovaných v prípade nepozná vôbec.

Mediálne známa podnikateľka čelí spolu s Dušanom K., Marekom K., Marošom M., Petrou M. a Donaldom D. obžalobe v prípade údajného podvodu za viac ako 20 miliónov korún (664 000 eur) a neoprávneného odpočtu DPH. Podľa prokuratúry podvodným spôsobom cez falošnú dokumentáciu banskobystrickej firmy vylákali od bratislavskej faktoringovej spoločnosti viac ako 20 miliónov slovenských korún. V druhom prípade obžaloby sa píše o daňovom trestnom čine, konkrétne o neoprávnených odpočtoch DPH tiež prostredníctvom banskobystrickej firmy. Údajne nafingovali kúpu tlačiarenského stroja a chceli pripraviť štát o viac ako 500-tisíc eur.

Viac o téme: Nora Mojsejová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu