Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Polícia žiada o pomoc pri vypátraní zločinca: Vymámil tisícky eur od dôchodkyne

Kamera zachytila páchateľa Zobraziť galériu (3)
Kamera zachytila páchateľa (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Polícia žiada o pomoc pri stotožnení podozrivého muža, ktorý podvodom vylákal od 81-ročnej dôchodkyne päťtisíc eur. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, neznámy páchateľ 1. apríla okolo 17:00 telefonoval poškodenej, ktorá si myslela, že jej volá bývalý spolužiak s tým, že pripravuje nejaké prekvapenie a že ju navštívi okolo 18:30.

Následne jej opäť volal, že bude meškať, pretože ešte nakupuje. O 17:30 jej opäť zavolal a požiadal ju o pôžičku vo výške tritisíc eur. Dôvodom bolo, že kupuje auto a potrebuje zložiť zálohu v tejto sume. Dôchodkyňa s pôžičkou súhlasila s tým, že si pre peniaze bude musieť prísť k nej domov. 

Páchateľ na Lesníckej ulici v KE 2

Páchateľ na Lesníckej ulici v KE 2

Následne asi o desať minút poškodená zišla pred vchod do obytného domu a hotovosť vo výške tritisíc eur odovzdala neznámemu mladému mužovi, ktorý mal údajne peniaze odovzdať jej bývalému spolužiakovi. Keď sa vrátila do bytu, opätovne ju telefonicky požiadal o pôžičku. Poškodená žena súhlasila a mladíkovi odovzdala ďalších dvetisíc eur pred vchodom do obytného domu.

VIDEO Polícia žiada o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

VIDEO Polícia žiada o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Po návrate do bytu jej opäť zazvonil telefón, ktorý zdvihol jej manžel, avšak v telefóne sa nikto neozval, pričom začala tušiť, že sa stala obeťou podvodu. Potom kontaktovala bývalého spolužiaka, ktorý jej oznámil, že ju vôbec nevolal. Poškodenej žene vznikla škoda vo výške päťtisíc eur. Polícia žiada o stotožnenie podozrivého. Ide o muža vo veku približne 25 rokov, má čiernu bradu, je asi 180 cm vysoký, štíhly. Na hlave mal modrú šiltovku, oblečené mal modré tepláky a tmavú perovú bundu, obuté mal čierne tenisky. 

Podľa policajných zistení sa podozrivý muž už podobného skutku dopustil v minulosti. Akékoľvek informácie, ktoré by viedli k zisteniu totožnosti podozrivej osoby, môžu občania oznámiť priamo na oddelení kriminálnej polície na ulici Rampová 7 v Košiciach, prípadne na ktoromkoľvek útvare policajného zboru alebo na telefónnom čísle 

Viac o téme: DôchodkyňaVylákanie peňazí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu