Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mojsejová poriadne napálila Versačeho: Opäť museli odročiť pojednávanie

Nora Mojsejová
Nora Mojsejová

KOŠICE – Pre neprítomnosť obžalovanej známej košickej podnikateľky Eleonóry M. dnes opätovne odročili pojednávanie na Okresnom súde Košice I v kauze obzvlášť závažného podvodu. Prokuratúra kladie obžalovanej za vinu, že ešte v roku 2008 pod zámienkou pôžičky podvodne vylákala od Františka Kabrheľa, mediálne známeho ako Versače, viac ako 853.000 eur (25,7 milióna Sk).

Obhajca Eleonóry M. jej neúčasť ospravedlnil. Podľa lekárskej správy ošetrujúcej lekárky je naďalej práceneschopná a "nemôže sa zúčastňovať na súdnom pojednávaní z dôvodu možného závažného zhoršenia zdravotného stavu a ohrozenia života". Sudca ďalej informoval, že obžalovaná pritom odmieta pokračovanie pojednávania v jej neprítomnosti.

Pre neúčasť Eleonóry M. zo zdravotných dôvodov museli odložiť pojednávanie aj v predchádzajúcich termínoch – v januári tohto roku a v novembri 2015. Súd preto rozhodol, že priberie do konania znalca z odboru psychiatria, ktorý posúdi zdravotný stav Eleonóry M., ako aj možnosť jej účasti na pojednávaní. K vyšetreniu by malo dôjsť koncom apríla. Nový termín pre pojednávanie určil sudca na 30. mája.

Na súd dnes prišiel poškodený Kabrheľ. V reakcii pre novinárov obvinil obžalovanú, že sa účelovo snaží vyhýbať pojednávaniu. Okrem iného uviedol, že 24. februára prišla Eleonóra M. na košický súd vo veci jej žiadosti o vrátanie pasu a ukončenia probačného dohľadu a 14. marca vypovedala na kriminálnej polícii v inom prípade. "Ona si sama vyberá, či niekde pôjde - keď jej to vyhovuje, ide, keď jej nevyhovuje, nejde. Je to na zvážení súdu, ale obžalovaná by mala byť väzobne stíhaná a my budeme na tom trvať," konštatoval.

Viac o téme: KošiceVersačeEleonóra M.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu