Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

90. roky boli hektické: Tvrdí to bývalý policajný prezident

Jozef Holdoš
Jozef Holdoš (Zdroj: TASR / Vladimír Benko)

BRATISLAVA - Vražda Róberta Remiáša bola tragická a zarážajúca a obdobie druhej polovice 90. rokov bolo na Slovensku veľmi ťažké a hektické. Uviedol to bývalý policajný prezident, plukovník Jozef Holdoš.

"V každom prípade to bolo dosť zarážajúce, keď vybuchlo auto idúce smerom na Karlovku. Išli tam však kriminalisti, ktorí odobrali všetky potrebné stopy na mieste činu. V tomto prípade robil expertízu, ak si dobre pamätám, Kriminalistický a expertízny ústav, ktorý spadal podo mňa. Po vyhodnotení celej situácie a zdokumentovaní dal Kriminalistický a expertízny ústav posudok, z ktorého vyplynulo, ak sa nemýlim, že pod autom pána Remiáša bol iniciovaný nástražný výbušný systém. Ten auto vyhodil do vzduchu a spôsobil tak Remiášovu smrť," spomína Holdoš, ktorý funkciu policajného prezidenta zastával od januára 1995 do júla 1997.

"Kriminalistický a expertízny ústav celý tento spisový materiál posunul do vyšetrovania, pretože vtedy vyšetrovanie nebolo podo mnou, ale pod ministrom vnútra. V súčasnosti spadá všetko pod policajného prezidenta," zdôraznil ďalej Holdoš. Plukovník je už na dôchodku. Pred dvoma rokmi uviedol, že keď zastával post prezidenta Policajného zboru, "bolo to veľmi ťažké obdobie. Celé obdobie bolo hektické. Bolo veľa mafiánskych vrážd, atentátov, výbuchov, od spomínanej vraždy Remiáša až po únos Michala Kováča mladšieho, syna vtedajšieho prezidenta".

Viac o téme: Jozef HoldošBývalý policajný prezident
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu