Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Z košického letiska sa už skutočne dostaneme do celého sveta: Za všetkým je nový letecký prepravca

(Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Z košického letiska sa už skutočne dostaneme do celého sveta. S ďalším leteckým prepravcom – spoločnosťou Turkish Airlines, majú cestujúci na „dosah“ ďalšie exotické destinácie.

Už nemusíme kvôli cestám do sveta napr. Thajsko, Vietnam, Singapur, Čína, Srí – Lanka, Miami a inde, cestovať do Viedne alebo Budapešti, aby sme mohli nasadnúť na lietadlo a odcestovať. Do mnohých atraktívnych destinácií sa dostaneme jednou leteckou spoločnosťou priamo z Košíc s prestupom vo Varšave alebo v Istanbule. Umožňujú nám to dve významné letecké spoločnosti, ktoré v tomto roku prišli na košické letisko. Už v marci začala lietať poľská spoločnosť LOT a v júni začneme lietať aj najlepšou európskou spoločnosťou ako aj jednou z najväčších na svete - Turkish Airlines. 

Práve turecký letecký dopravca spustil na svojich internetových stránkach rezervačný systém do mnohých lukratívnych destinácií. Akciové ceny sú skutočne zaujímavé. Napríklad spiatočná letenka do Istanbulu je už od 90 eur, do Bangkoku od 499 eur... Pasažieri si môžu vybrať let v troch triedach. Ekonomická, Komfort (Ekonomy Premium) a Biznis. Vo všetkých je zabezpečený kvalitný katering a samozrejmosťou v cene je i zapísaná a príručná batožina. Turkish Airlines lieta do 285 destinácií v 113 krajín sveta.

Okrem týchto významných leteckých spoločností, má v Košiciach svoju základňu nízkonákladová spoločnosť Wizzair. Prevádzkuje lety do Sheffieldu, Londýna a Bristolu. Do Viedne lietame rakúskou spoločnosťou Austrian Airlines a ČSA nás dopraví do Kyjeva, Prahy a Bratislavy.

Košické letisko však naďalej rokuje o priamych odletoch do ďalších destinácií. Hovorí sa aj o Ríme alebo Barcelone. „Pracujeme na viacerých destináciách, či už je to dlhodobo považovaný Dublin ale aj ďalšie európske metropoly,“ informoval nás hovorca letiska Juraj Tóth. Zatiaľ kapacita košického letiska pre cestujúcich stačí. „Kapacita súčasného terminálu je na úrovni približne 800 tisíc cestujúcich za rok. V minulom roku sme vybavili 419 449 cestujúcich, takže máme dostatočnú rezervu. Aktuálne však pred letnou sezónou rozširujeme počet check – inov a v priestore odletovej haly onedlho pribudne nová gastro prevádzka. Zároveň kladieme zvýšený dôraz na kvalitu poskytovaných služieb vo všetkých existujúcich prevádzkach, keďže naším dlhodobým cieľom je, aby si cestujúci začali užívať svoju dovolenku, či predĺžený víkend už na letisku,“ dodáva J. Tóth 

Viac o téme: KošiceTurkish Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu