Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Veľký test "podnikavých" Slovákov: Šokujúce výsledky! Túto svetovú hanbu musíte vidieť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slováci majú averziu voči moslimom. Je to realita alebo je to len otrepané klišé, ktoré sa nezakladá na pravde? Topky otestovali slovenské hotely a penzióny ako zareagujú, keď si u nich chce rezervovať miesto niekoľkočlenná delegácia moslimov počas predsedníctva EÚ. Aký je výsledok?

Prehnaná hystéria Slovákov voči utečencom vyvolala v našej spoločnosti mnohé pobúrené reakcie. Okrem rozhodnutia našej vlády neprijať niekoľko stoviek utečencov, sa na sociálnych sieťach vyskytovali až neuveriteľne extrémne a nenávistné príspevky. Rozhodli sme sa preto odskúšať ako zareagujú na dovolenkové prijatie početnej moslimskej skupiny slovenskí hotelieri.

Rozhodli sme sa rozposlať do hotelov, penziónov a ubytovní v Bratislave a okolí mail s prosbou o ubytovanie vyše desať člennej moslimskej skupine ľudí. Vytvorili sme falošný profil a pýtali sme sa na voľné miesta v čase nášho predsedníctva EÚ (od 1. júna do konca augusta). Rozoslali sme správu s otázkami do 32 náhodne vybratých hotelov či penziónov v Bratislave a blízkom okolí. Z veľkého množstva oslovených nám odpovedali iba štyri ubytovacie zariadenia.

V Devínskej Novej Vsi bez problémov

Ako prvý nám odpísal penzión z Devínskej Novej Vsi. Bez problémov by nás prijali. "V tomto termíne máme 6 dvojspálňových izieb. Cena je 60 eur na noc. V cene je wifi a parkovanie," odpísal nemenovaný penzión. "Keď máte záujem, kontaktujte nás, aby sme vedeli zabezpečiť priestor. Vďaka a pekný deň," znela odpoveď.

Bohužiaľ, nemáme miesto

V inom hoteli pre zmenu v centre Bratislavy pre nás miesto nenašli. "Bohužiaľ, nepríjmame dlhodobé rezervácie počas vrcholiacej sezóny," odpísali. Ďalší penzión nam takisto dal košom. "Máme veľa rezervácií v týchto dňoch. Nemáme pre vás miesto, prepáčte," zareagoval penzión.

Koľkí prídete?

Posledný, kto sa nám ozval, bol hotel v centre Bratislavy. Spýtali sa, koľko nás plánuje prísť a či musia byť všetci v jednej budove. "Ďakujeme za váš záujem o náš hotel. Od prvého júna do konca augusta nemáme toľko voľného miesta. Keby ste vedeli presne, koľkí chcete prísť, prispôsobili sme sa. Musia byť všetci v jednej budove?"

Prečo sme sa na zvyšných 28 prosieb nedočkali odpovede, je záhadou. Nevedno, či hotelieri nemali záujem prijať moslimskú skupinu alebo mali už kapacity rezervované.

Slováci menšiny príliš nemusia

Vzťah Slovákov k iným menšinám sú v porovnaní s inými európskymi krajinami nie príliš oslnivé. Najnovšie výsledky celoeurópskeho výskumu s názvom Eurobarometer z októbra 2015 ukazujú vysokú mieru odmietania náboženských a etnických menšín obyvateľmi Slovenska. Vo veľa prípadoch sme na tom zo všetkých európskych krajín najhoršie. O veľkom množstve našich nezodpovedaných mailov si musí urobiť záver každý sám.

Viac o téme: SlovenskoHotelPenzión
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu