Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Rekordné zemetrasenie v Ekvádore: Sú tam aj Slováci, počet obetí hrozivo narastá

Zemetrasenie v Ekvádore Zobraziť galériu (5)
Zemetrasenie v Ekvádore (Zdroj: SITA)

QUITO - V Ekvádore, ktorý zasiahlo v sobotu silné zemetrasenie, sa momentálne nachádzajú dvaja Slováci. Spolu s tromi Čechmi tvoria skupinu fotografov, ktorá je v krajine s cestovnou kanceláriou Away.

Informoval o tom Radiožurnál Českého rozhlasu s tým, že sú mimo oblasti, ktorú zasiahlo zemetrasenie.V súčasnosti táto skupina putuje amazonským pralesom a podľa najnovších informácií Olgy Šilhovej z cestovnej kancelárie sú všetci v poriadku.

Zemetrasenie v Ekvádore
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

V sobotu zasiahlo centrálne pobrežie Ekvádoru zemetrasenie s magnitúdou 7,8. Išlo o najsilnejšie zemetrasenie v tejto krajine za posledné desaťročia. Vyžiadalo si najmenej 262 mŕtvych a viac ako 2500 zranených.

Zemetrasenie v Ekvádore
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Podľa americkej geologickej služby USGS sa epicentrum otrasov nachádzalo 27 kilometrov juhovýchodne od Muisne, v riedko obývanej oblasti rybárskych prístavov, obľúbenej najmä medzi zahraničnými turistami. 

Počet obetí znova stúpol

Na 272 stúpol počet obetí zemetrasenia s magnitúdou 7,8, ktoré v sobotu zasiahlo severozápad Ekvádoru. Zranených je takmer 2600, uviedol dnes podľa agentúry AP ekvádorský prezident Rafael Correa.

VIDEO: Z trosiek budovy vyťahujú deti

Po návšteve v oblastí postihnutých zemetrasením Correa povedal, že počet obetí "sa ešte nepochybne výrazne zvýši", ale Ekvádor sa aj s touto tragédiou vyrovná. V sobotu zasiahlo pobrežné oblasti Ekvádoru zemetrasenie s magnitúdou 7,8. Išlo o najsilnejšie zemetrasenie na území tohto štátu od roku 1979. 

Zemetrasenie v Ekvádore
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Podľa americkej geologickej služby USGS sa epicentrum otrasov nachádzalo 27 kilometrov juhovýchodne od pobrežného mesta Muisne, v riedko obývanej oblasti rybárskych prístavov, obľúbenej najmä medzi zahraničnými turistami.

Viac o téme: EkvádorZemetrasenie Slováci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu