Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najhľadanejší terorista sveta sa premával po strednej Európe: MAPA Tu ste ho mohli stretnúť!

Salah Abdeslam a jeho cesty po Európe. Zobraziť galériu (4)
Salah Abdeslam a jeho cesty po Európe. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zvážal teroristov po celej Európe. Miesta a pohyb pred nedávnom najhľadanejšieho teroristu hovoria, že Salah Abdeslam mal cestovať naprieč Európou, aby dával dokopy svoj teroristický gang. Jeho cesta zahŕňala pobyt na Slovensku, ale aj v Maďarsku. Čo tam robil?

Pozrite si miesta pobytov a pohybu podľa rakúskeho portálu krone.at dnes už zadržaného teroristu Salaha Abdeslama:

1. August 2015

S prenajatým autom Renault Megane ho zaregistrovali na trajekte v talianskom Bari. Odtiaľ mal cestovať do gréckeho mesta Patras.

5. August 2015

Na rovnakej trase cestuje späť do Talianska. V aute sa mal s ním nachádzať Ahmed Dahmani, ktorý bol v gangu útočníkov z Paríža. Dahmani bol zatknutý týždeň po útokoch v novembri v Turecku.

Najhľadanejší terorista sveta sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Leto 2015

V tomto období sa mal tri týždne zdržiavať na Slovensku, konkrétne v Nitre. Abdeslam mal byť ubytovaný v jednom z penziónov v Nitre. Abdeslamovým kontaktom má byť jeho rodinný príbuzný, ktorý sa oženil so Slovenkou. Príbuzným atentátnika je Iračan pochádzajúci z Mosulu. Práve po Abdeslamovi pátrali slovenskí policajti aj pri veľkom nočnom záťahu v novembri minulého roka. Domové prehliadky vtedy robili v Nitre, jej okolí a niekoľkých ďalších mestách.

8. - 9. September 2015

Abdeslam si prenajíma auto značky Mercedes a cez noc prejde z Bruselu cez Nemecko a Rakúsko až do Budapešti. Zaparkoval pri stanici v Keleti. Tam sa stretol s ďalšími dvomi teroristami menom Mohamed Belkaid a Najim Laach Raoui. Obidvaja sa zrejme primiešali medzi utečencov zo Sýrie. Všetci traja následne nabrali kurz Nemecko. Na ceste si pomohli pravdepodobne falošnými dokladmi.

Najhľadanejší terorista sveta sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

17. September 2015

Abdeslam mal 17. septembra na Audi A6 cestovať späť na budapeštiansku vlakovú stanicu. Kedy sa vrátil do Belgicka, nie je stále známe.

2.-3. Október

Prichádza du nemeckého mesta Ulme, kde sa ubytuje v hoteli Ibis pri vlakovej stanici. Na spiatočnej ceste mal priviezť ďalších dvoch teroristov Monira Ahmeda Alaaja a Naima al-Hameda. Alaaj bol zatknutý spolu s Abdeslamom pri razii v Bruseli. Po Al-Hamedovi sa stále pátra. Má byť podľa portálu Krone.at ozbrojený a nebezpečný.

Abdeslamov brat Mohamed
Zobraziť galériu (4)
Abdeslamov brat Mohamed  (Zdroj: TASR)

19. Január 2016

Abdeslama mal bidieť očitý svedok v maďarskom meste Šopron. Nie je stále jasné, čo tam robil.

18. Marec 2016

Zajatie Abdeslama v Belgicku po štyroch mesiacoch pátrania. Pri zatýkaní v belgickej štvrti Molenbeek bol poranený. Dnes čaká na prevezenie do Francúzska, kde by mal čeliť súdu.

Najhľadanejší terorista sveta sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: TeroristaSlovenskoParížSalah Abdeslam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu