Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Do Slovákov sa cez víkend zahryzne zima: Slnko nečakajte, zahalia ho oblaky aj hmla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nad strednou Európou sa nachádza oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá začne popoludní slabnúť. Za studeným frontom sa k nám v sobotu v studenom vzduchu rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu od juhozápadu. Počasie v nedeľu u nás ovplyvní okraj teplého frontu frontálneho systému postupujúceho cez Poľsko na východ.

V piatok bude zamračené s nízkou oblačnosťou a hmlisto, ojedinele meteorológovia očakávajú aj mrholenie. Na horách, a ojedinele aj v nižších polohách, bude iba malá oblačnosť. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 0 až 5 stupňov Celzia, pri zmenšenej oblačnosti ojedinele okolo 7 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m vystúpi na +3 st. Fúkať by mal slabý premenlivý, postupne prevažne južný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Do Slovákov sa cez
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Sobota: Stále by malo byť oblačno až zamračené, v priebehu dňa sa od západu očakáva zmenšovanie oblačnosti a miestami dážď, od 500 m, na severe aj nižšie, dokonca sneženie.
Nočná teplota vystúpi na +1 až -4 stupne Celzia, tá denná na 4 až 9, na severe okolo 2 stupne Celzia. Fúkať bude prevažne západný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Do Slovákov sa cez
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Nedeľa: Koncom víkendu bude prevažne oblačno, v nižších polohách miestami zamračené s nízkou oblačnosťou a hmlisto. Slovenský hydrometeorologický ústav predpovedá aj ojedinelé mrholenie. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí +1 až -5 stupňov Celzia, denná teplota vystúpi na 1 až 6 stupňov, na juhozápade pri slnečnom počasí okolo 8 stupňov. Fúkať by mal prevažne južný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Viac o téme: PočasieVíkendPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu