Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Bratislava môže iba závidieť: Košice majú novú železničnú stanicu

Nová železničná stanica v Košiciach vyzerá naozaj reprezentatívne. Zobraziť galériu (9)
Nová železničná stanica v Košiciach vyzerá naozaj reprezentatívne. (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Do konca tohto roka by mala byť ukončená košická železničná stanica. Už teraz však vyzerá skutočne luxusne. A to nielen zvonka, ale i zvnútra. Revitalizácia stanice začala v decembri 2011.

V interiéri pribudli nové prevádzky, cestujúci si môžu kúpiť občerstvenie v slušných fast foodoch a potravinách. Čakanie na vlak si môžu spríjemniť návštevou obchodu s módou alebo sa najesť v solídnych gastronomických zariadeniach. V atraktívnej presklenenej „šošovke“ na 3. poschodí je  reštaurácia s terasou. A nových prevádzok bude ešte viac. „Čo sa týka prevádzok, pripravujú sa a otvárajú podľa pripravenosti jednotlivých prevádzkovateľov. Plánujeme pokračovať v nasadenom trende a prinášať cestujúcim služby, ktoré najviac požadujú,“ informovala nás Helena Hrobáková zo spoločnosti Achiles, ktorá rekonštrukciu stanice realizuje.

Nová železničná stanica v
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Zároveň sa končí s prácami na vonkajšej fasáde budovy zo Staničného námestia. „To znamená, že upravujeme plochy Staničného námestia, izolujeme vysunutú konzolu a pracujeme na hlavných vstupoch.  V priebehu mesiacov júl a október boli ukončené práce na presklenej fasáde budovy, práce na oplechovaní -  streche "šošovky", izolácie striech. Zároveň boli vykonané práce na prevádzkach, ktoré sú už otvorené - pobočka banky, predajňa textilu, cestovná kancelária, PNS- ka  alebo sú pripravené na otvorenie čo v najkratšej dobe,“ dodáva Hrobáková.

Nová železničná stanica v
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Všetky vstupy do budovy železničnej stanice v Košiciach boli bezbariérové a takými aj zostávajú. Zároveň bol v interiéri vybudovaný výťah, ktorý slúži všetkým cestujúcim a zabezpečuje prístup aj na ďalšie poschodia v rámci výpravnej haly.

Viac o téme: BratislavaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu