Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Víkendový prechod na letný čas sa dotkne aj vlakov

BRATISLAVA - Prechod na letný čas sa dotkne aj vlakov. V noci zo soboty na nedeľu sa posunú hodiny z 02:00 na 03:00 a táto zmena sa na Slovensku dotkne štyroch nočných rýchlikov a šiestich medzinárodných vlakov, ktoré na Slovensko dorazia s meškaním.

Rýchlik 337 Báthory z Varšavy do Budapešti, rýchlik 614 Zemplín z Humenného do Bratislavy hlavnej stanice, rýchlik 615 Zemplín z Bratislavy hlavnej stanice do Humenného a rýchlik 422 Cassovia z Košíc do Prahy prídu do cieľových staníc o hodinu neskôr.

Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Miloš Čikovský, rýchlik 337 Báthory po prechode štátnej hranice s Poľskom odíde zo železničnej stanice Skalité o 1:59 stredoeurópskeho času (SEČ). Do Čadce už príde v letnom čase o 3:15 a do Žiliny, Bratislavy a Budapešti dorazí s hodinovým meškaním. Rýchlik 614 Zemplín odíde zo železničnej stanice Štrba o 1:57 SEČ a v Liptovskom Mikuláši sa zastaví už v letnom čase o 3:26. Do Žiliny a do bratislavskej hlavnej stanice príde s meškaním 60 minút. Rýchlik 615 Zemplín odíde z Púchova o 1:58 SEČ a v Považskej Bystrici sa zastaví už v letnom čase, o 3:08. Do Humenného príde s hodinovým meškaním. Rýchlik 422 Cassovia odíde zo stanice v Žiline o 1:50 a do Čadce príde už v letnom čase, o 3:15. Do Prahy bude pokračovať s hodinovým meškaním.

Zmena sa dotkne aj šiestich medzinárodných vlakov, ktoré na naše územie prídu s meškaním. Ide o rýchliky R 375 Pannonia (z Prahy do Bukurešti), R 377 Galileo Galilei (z Drážďan do Bratislavy), R 225 Šírava (z Prahy do Humenného), R 423 Cassovia (z Prahy do Košíc), R 421 Excelsior (z Chebu do Košíc) a R 381 Cracovia (z Krakova do Bukurešti).

Podrobné informácie o vlakoch sú zverejnené na internetovej adrese www.slovakrail.sk, v zákazníckych centrách na železničných staniciach, informačných kanceláriách a vo všetkých pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko. Informovať sa možno aj cez Kontaktné centrum Železničnej spoločnosti Slovensko, na telefónnom čísle 18 188, ktoré je dostupné nonstop zo všetkých telekomunikačných sietí, dodal Čikovský.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu