Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bratislavu čaká dopravné peklo: Pribudli ďalšie obmedzenia, do centra radšej ani nechoďte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hlavné mesto Bratislava pokračuje v oprave ciest, čo značne skúša už aj tak dosť napäté nervy vodičov a cestujúcich. Od pondelka sa situácia ešte zhorší, cestári začnú vymieňať povrch cesty z Námestia 1. mája smerom k Mostu SNP. Po minulom týždni tak môžeme očakávať ešte zvýšený nápor nervóznych Bratislavčanov na cestách.

Od pondelka 19. októbra začnú vymieňať povrch cesty z Námestia 1. mája smerom k Mostu SNP, avizuje hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Opravovať budú postupne všetky tri pruhy smerom von z mesta, začnú s buspruhom. Ostatné dva pruhy budú prejazdné. Pracovať sa bude na úseku od Jozefskej ulice po podjazd smerom k Mostu SNP.

Dopravu v hlavnom meste v posledné dni komplikovala oprava vozovky pod Mostom SNP. Do pondelkového rána bol pre opravu uzavretý zjazd zo Staromestskej ulice. Po ukončení týchto prác sa robotníci pustili do opráv na Námestí 1. mája. 

Bratislavu čaká dopravné peklo:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Hlavné mesto za posledné týždne nechalo opraviť viaceré cesty. Pracovalo sa na Nábreží arm. gen. L. Svobodu, Krížnej ulici, v úseku Trnavskej cesty od Palkovičovej po Brestovú či pred križovatkou do Vajnôr. Opraviť nechali aj zastávku MHD na Einsteinovej, vybudovali a upravili 40 bezbariérových priechodov. V lete mesto nechalo opraviť aj vozovku na Námestí F. Liszta, Uršulínskej, Rázusovom nábreží, Svätoplukovej ulici, Krajinskej a Popradskej ulici či kruhovom objazde Vajnory.

Všetky opravy by mali byť ukončené do konca októbra. „Od leta sme opravili viac ako 28 000 m2 asfaltových a iných povrchov vrátane zastávok MHD a chodníkov, čo sú približne 4-tisícky metrov ciest a ďalších viac ako 7 200 m2 do konca októbra zrealizujeme. Viem, že v tomto smere to znamená obmedzenia v doprave, ale bez toho sa to opraviť nedá, prosím teda všetkých o trpezlivosť, pomaly s tohtoročnými opravami finišujeme,“ dodal primátor Bratislavy IvoNesrovnal.

Viac o téme: ZápchyDopravné obmedzeniaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu