Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na teplo zabudnite, veľké zmeny počasia: September prekvapí aj dovolenkárov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/LONDÝN/BERLÍN - Najprv nás dusilo v extrémnych horúčavách, aby nám potom uštedrilo tvrdú ranu. Zdá sa, že najteplejšie dni sú už nenávratne za nami a leto odovzdáva žezlo chladnejšej sezóne. Jesenné počasie bude mať podľa prvých meteorologických predpovedí úplne iný charakter ako leto.

Napriek výraznému ochladeniu mnohí z nás veria, že sa k nám leto ešte vráti, no anglickí meteorológovia podľa Daily Mail hovoria, že tropické teploty k nám už nezavítajú. Druhá polovica augusta by však nemala výrazne prekročiť priemerné letné teploty a najbližšie nás čaká niekoľko dní s výrazne nižšími teplotami ako doteraz.

Teplotný graf na august 2015
Zobraziť galériu (3)
Teplotný graf na august 2015

Meteorológovia vydali prvé predpovede na zimu 2015/2016: Veľké snehové prekvapenie!

Chladný nástup jesene

Septembrové a októbrové počasie prinesie podľa nemeckého portálu Wetter.de ochladenie v oblasti Stredozemného mora. Aj v strednej Európe sa môžu v septembri vyskytnúť teplotné odchýlky, ale nadpriemerné teploty by sa mali skôr presunúť do východnejšej časti Európy. V dovolenkových destináciách ako Chorvátsko či Španielsko meteorológovia očakávajú ochladenie, dokonca aj rekreanti na Francúzskej riviére si budú musieť na cestu pribaliť teplejší sveter a dáždnik.

V októbri podľa amerického Národného úradu pre oceán a atmosféru NOAA dosiahnu teploty vo väčšine oblastí Európy najmenej priemerné hodnoty, pričom je veľmi pravdepodobné, že sa môžeme tešiť na príjemnú jeseň. Naďalej však hrozia náhle teplotné výkyvy a babie leto sa môže prudko zmeniť aj na mokrú a studenú pľušť.

Na teplo zabudnite, veľké
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: JeseňPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu