Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pozor na podvodníkov s umením: Tento obraz sa možno pokúsia predať práve vám

Polícia varuje najmä obchodníkov s umeleckými dielami a aukčné spoločnosti pred podvodníkmi s falzifikátmi.
Polícia varuje najmä obchodníkov s umeleckými dielami a aukčné spoločnosti pred podvodníkmi s falzifikátmi. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Polícia upozorňuje občanov, obchodníkov s umeleckými dielami či aukčné spoločnosti na podvodníkov, ktorí ponúkajú na predaj falošné umelecké diela. Pri predaji však deklarujú, že diela sú originálne.

O opakovaných pokusoch predaja falošného obrazu autora El Greca, ktorého pravosť predajcovia dokladujú falošným expertným posudkom, boli bratislavskí krajskí policajti informovaní prostredníctvom Interpolu Viedeň. Rakúsku políciu na to upozornil aukčný dom Dorotheum Wien, ktorý predmetný expertný posudok nevydal. Podľa expertov aukčného domu Dorotheum autorom predmetného obrazu nie je El Greco a obraz pochádza z neskoršieho obdobia. 

Polícia varuje najmä obchodníkov
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: SITA)

Polícia preto občanov upozorňuje, aby boli pri kontaktovaní neznámymi osobami v prípade kúpy alebo predaja umeleckých diel ostražití.  "Zároveň žiadame občanov, ktorí sa stretli s takýmito prípadmi, aby bližšie informácie, ako aj okolnosti nahlásili na bezplatnom policajnom telefónnom čísle 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," dodal Szeiff.

Viac o téme: PodvodníciSlovenskoEl Greco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu