Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Brutálna dráma v rómskej osade: Susedské spory sa riešili motorovou pílou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NÁLEPKOVO - Košická polícia zasahovala v pondelok 27. júla podvečer v obci Nálepkovo v okrese Spišská Nová Ves, kde sa v miestnej rómskej osade Hámor rozhodli jej obyvatelia riešiť susedské nezhody motorovou pílou i palicami.

Ako ďalej  informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, sedem členov jednej rodiny nedokázali zastaviť ani zatvorené a zatarasené dvere, ktoré rozrezali motorovou pílou a po vniknutí do domu napadli a dobili troch ľudí.

Päsťami do tváre bili 84-ročnú majiteľku a jej 48-ročnú príbuznú, najhoršie však dopadol ich ďalší príbuzný, 47-ročný Miroslav H., ktorého drevenými palicami zbili do bezvedomia. Podľa lekárskej správy mu spôsobili ťažké zranenia, najvážnejším je zlomenina lebky s krvácaním do mozgu, opuch mozgu a zlomenina ľavého predlaktia. Muž je momentálne vo veľmi ťažkom stave v košickej nemocnici.

Páchatelia šli po útoku domov, kde sa zavreli. Polícia musela použiť donucovacie prostriedky, pretože útočníci boli agresívni a ozbrojení. Siedmich páchateľov, z ktorých bol jeden mladistvý, polícia ešte v pondelok zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Prípad prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ v Košiciach a začal trestné stíhanie za ublíženie na zdraví a porušovanie domovej slobody.

"Nie je však vylúčené, že v priebehu vyšetrovania dôjde aj k zmene právnej kvalifikácie," upozornil Alexander Szabó. Okolnosti prípadu, a to najmä spôsob spáchania činu, následok, ale aj predmet a intenzita útoku totiž nevylučujú, že by mohlo ísť aj o pokus vraždy, poznamenal. To však ukáže vyšetrovanie, ktoré je len na začiatku. Všetkých zadržaných vyšetrovateľ v krátkom čase obviní a s najväčšou pravdepodobnosťou bude na všetkých podaný aj podnet na ich väzobné stíhanie. 

Viac o téme: RómoviaNálepkovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu