Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia v Kluknave: Blesk zabil pri modlitbe Moniku (†39), jej deti a manžel skončili v nemocnici

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto

KLUKNAVA - Obrovská tragédia sa stala v sobotu podvečer pri obci Kluknava v gelnickom okrese. Veriaci sa modlili pri kostolíku na mieste zvanom Svätá Anna, keď počas búrky udrel blesk do dvoch stromov. Na mieste zomrela 39-ročná Monika, ďalší deviati ľudia ostali ležať na zemi. Po hrozivom incidente sa všetci v panike rozutekali.

Počas odpustovej slávnosti zasiahol modliacich sa ľudí, ktorí sa nezmestili do kostolíka, blesk. Po desivom zásahu ratovali zranených veriaci, iní v panike nasadli do áut a odišli, čím znemožnili prístup záchranárom. "Veľká panika, najviac začali kričať malé deti, lebo sa báli," povedala svedkyňa nešťastia pre televíziu Markíza. Na slávnosti bolo približne 500 ľudí. "Bolo to hrozné," dodala žena.

Ku kostolíku vedie úzka cesta
Zobraziť galériu (6)
Ku kostolíku vedie úzka cesta  (Zdroj: foto: tv markíza)

Nešťastie neprežila Monika z okresu Prešov, mama troch detí. Pred kostolom stála spolu s nimi aj s manželom. Všetci jej blízki skončili v nemocnici. "Obhliadajúca lekárka u nebohej ženy skonštatovala smrť po zásahu blesku a nariadila vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu," informoval hovorca košických policajtov Alexander Szabó a doplnil: "Polícia v súvislosti s týmto nešťastím prešetruje zodpovednosť organizátora, ktorý púť zabezpečoval. Pri blížiacej sa silnej búrke, o ktorej výskyte najmä na území východného Slovenska  v popoludňajších hodinách s výstrahou 2. stupňa bola široká verejnosť Slovenskej republiky informovaná cestou médií, nevyzval osoby, aby opustili miesto pri kostolíku, okolo ktorého sa nachádzajú vysoké stromy gaštany a lipy. Napriek búrke ich ponechal na mieste." Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Zranených ošetrovali v kostole
Zobraziť galériu (6)
Zranených ošetrovali v kostole  (Zdroj: foto: tv markíza)

Tragédia v Kluknave: Blesk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Z krompašskej nemocnice informovali, že dvaja ťažko zranení sú už mimo ohrozenia života. "U nás sme ošetrili všetkých ôsmich zranených. Piatich sme hospitalizovali v našej nemocnici. Ďalší sú hospitalizovaní v nemocnici v Prešove," poveda lekár chirurgického oddelenia Marián Hojstrič. V krompašskej nemocnici leží aj 13-ročný tínedžer, syn nebohej Moniky, ktorý utrpel popáleniny dolných končatín, no nie na šesťdesiatich percentách tela, ako uvádzali prvotné informácie.

Tragédia v Kluknave: Blesk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

V prešovskej nemocnici sú hospitalizovaní traja pacienti, vrátane Monikinho manžela. Hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková uviedla, že jedným z hospitalizovaných je aj muž, ktorého na mieste nešťastia resuscitovala rýchla lekárska služba. Utrpel popáleniny na 15 percentách tela. Jeho stav je stabilizovaný. Pacient je pri vedomí a komunikuje. Ďalšie dve ľahšie zranené pacientky sú tiež stabilizované.

Ako sa správať, keď vonku vyčíňa búrka? Prečítajte si na Vyšetrení, ako sa pred ňou zachránite!

Viac o téme: NešťastieBleskKluknava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu