Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prezident Kiska rečnil v CNN: Vypočujte si jeho angličtinu, ktorú predviedol pred miliónmi divákov!

Kiska v CNN
Kiska v CNN (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Európa by mala urobiť všetko, čo je v jej silách, aby Grécko udržala v eurozóne, na druhej strane, ak nedôjde k dohode, Gréci by mali eurozónu opustiť. Povedal to v rozhovore pre spravodajskú televíziu CNN počas návštevy Veľkej Británie prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

Podľa neho sú eurozóna aj Európska únia dnes na prípadný odchod Grécka pripravené omnoho lepšie. Takže najskôr sa treba pokúsiť o záchranu krajiny a jej udržanie v menovej únii a ak to nepôjde, je potrebné nechať Grécko odísť.

Dodal, že grécka vláda je v nepriaznivej situácii aj preto, že pred voľbami ľuďom veľa nasľubovala. Samotní Gréci si však želajú zostať v eurozóne, s čím však idú reformy, takže vláda sa dostáva pod tlak.

"Mali by sme spraviť všetko pre záchranu Grécka, ale keď sa nedohodnú, mali by sme ich nechať ísť," povedal Kiska v CNN. Na otázku moderátorky, či si myslí, že kríza Grécka posilnila alebo oslabila Európu, Kiska odpovedal priamo. "Ako eurozóna musíme byť pripravení na problémy, a teraz sme silnejší, pretože keď problémy s Gréckom začali, boli sme nepripravení. Teraz sme oveľa viac pripravenejší."

Viac o téme: PrezidentCNNAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu