Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Váhostav mal zvýhodňovať niektorých veriteľov, tvrdí Blaho

Sprava: Zástupca veriteľov Váhostavu Milan Blaho, ombudsman pre živnostníkov, malých a stredných podnikateľov KDH Peter Belinsky a zástupca spoločnosti Energy Pro Jozef Válek po odovzdaní listu premiérovi, v ktorom ho žiadajú o stretnutie.
Sprava: Zástupca veriteľov Váhostavu Milan Blaho, ombudsman pre živnostníkov, malých a stredných podnikateľov KDH Peter Belinsky a zástupca spoločnosti Energy Pro Jozef Válek po odovzdaní listu premiérovi, v ktorom ho žiadajú o stretnutie. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Zástupca malých veriteľov Váhostavu-SK Milan Blaho dnes predložil vyšetrovateľom faktúry, ktoré podľa neho dokazujú, že stavebná firma v období pred reštrukturalizáciou platila iba vybraným podnikateľom. Informoval o tom v dnešnej hlavnej spravodajskej relácii Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS).

Polícia v prípade Váhostavu-SK preveruje podozrenia zo spáchania trojice trestných činov - podvod, poškodzovanie veriteľa a zavinený úpadok. Blaho dnes absolvoval na polícii šesťhodinový výsluch. "Ja som dnes preukázal, že tam boli firmy, ktoré vystavovali podstatne vyššie faktúry a boli im tie faktúry aj uhrádzané, na rozdiel od nás. My sme už v tej dobe čakali vyše roka na úhradu svojich faktúr," tvrdí.

Váhostav-SK však tieto obvinenia odmieta. "V prípade, ak akýkoľvek veriteľ predloží polícii dôkazy, je na orgánoch činných v trestnom konaní, aby ich vyhodnotili," reagoval hovorca firma Tomáš Halán. Polícia priebeh vyšetrovania nekomentuje. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu