Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Váhostav opäť v biznise: S ďalšou firmou vybaví zákazku za 13 miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Boris Dzurnák)

BRATISLAVA – Stavebná spoločnosť Váhostav-SK zabezpečí spolu s firmou Hydrostav Šaľa zákazku pre štátny Slovenský vodohospodársky podnik (SVP). A to za cenu 10,85 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), čo spolu s DPH predstavuje 13,02 milióna eur.

Vyplýva to z oznámenia o výsledku súťaže, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania. Spoločnosti majú pre vodohospodárov zabezpečiť úpravu Pastierskeho potoka. Tým sa má zaistiť protipovodňová ochrana pre obec Lietavská Lúčka. Zároveň majú zrekonštruovať vodný tok Oščadnica, aby sa tiež ochránila obec Oščadnica pred účinkami povodňových prietokov v tomto roku. Súčasťou zákazky je aj úprava toku Bystrica, čo má ochrániť pred povodňami obec Nová Bystrica.

Firmy uskutočnia stavebné práce aj na vodnom diele Kráľová. Konkrétne majú stabilizovať svah ľavostrannej ochrannej hrádze. Vodohospodársky podnik pôvodne odhadoval cenu za zákazku vo výške 11,56 milióna eur bez DPH. V tendri si vyberal z desiatich ponúk a kritériom pre výber víťaza bola najnižšia cena. V súťaži sa použila elektronická aukcia a zákazka bude spolufinancovaná z eurofondov.

Viac o téme: VáhostavHydrostav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu