Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Exprimátor Holíča Vladimír Horák zobral sporák

Vladimír Horák za mestský kotol a sporák zaplatil ako za šrot.
Vladimír Horák za mestský kotol a sporák zaplatil ako za šrot.

BRATISLAVA/HOLÍČ - V meste na Záhorí riešia „škandál“ okolo bývalého poslanca SDKÚ a exprimátora Holíča Vladimíra Horáka. Ten si totiž z reštaurácie, ktorá patrí mestu, ešte ako primátor preniesol do rodinného podniku elektrický kotol a sporák. Podľa našich informácii ich dostal len za tisícku.

Mesto rieši tento kuriózny prípad na podnet občana. „Zobral to z jednej reštaurácie, ktorá slúžila telovýchovnej jednote a patrí pod mesto. On má nejakú reštauráciu, tak si to tam odniesol,“ potvrdil Novému Času terajší primátor Zdenko Čambal.

Hlavný mestský kontrolór Ján Pavlačka vidí problém v tom, že inventár reštaurácie nebol vedený v evidencii. Exprimátor Horák podľa neho zrejme o kotol a sporák požiadal vzhľadom na to, že jeho rodina má reštauráciu. „Vydali mu to za šrotovú cenu 1 000 Sk. Nepostupovali v súlade so zákonom. Keď zistili, že materiál nebol zaevidovaný, tak to mali najskôr urobiť a až potom ho vyradiť,“ myslí si Pavlačka.

Iný názor má Vladimír Horák, ktorý v minulosti pracoval aj na Úrade vlády SR. „Rušila sa prevádzka, kde sa zistilo, že tam zostali staré zariadenia. Zdalo sa mi ako primátorovi zbytočné takýto šrot dávať do evidencie a následne ho vyraďovať a robiť z toho byrokraciu, tak sme to jednoducho rozobrali. Poodvážalo sa to do prevádzok, alebo sa to zrušilo úplne,“ povedal Novému Času. A jeden hrdzavý sporák, ktorý opravili, si vraj zobrala jeho manželka do reštaurácie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu