Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Luxusná atrakcia pre rodiny: Cez Slovensko sa bude plaviť disneyland, cena je astronomická!

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Začína nová éra riečnej plavby. O niekoľko mesiacov si budete môcť užiť rodinnú dovolenku počas plavby po Dunaji loďou Disney Cruiser Line. Zastávku bude mať v niektorých mestách, ktoré ležia na rieke. Siahnuť však budete musieť hlboko do vrecka. Cena pre štvorčlennú rodinu predstavuje približne 16 tisíc eur.

Spoločnosť Disney oznámila, že v spolupráci s River Line AmaWaterways ponúkne už od budúceho roku rodinnú riečnu plavbu po Dunaji. Týždenné výlety na novej lodi budú medzi Budapešťou  a nemeckým mestom Vilshofen. Loď je skonštruovaná s ohľadom na rodinu. Sú na nej postavené chatky, ktoré môžu poňať až päť ľudí. Ide o raritu v riečnej plavbe.  

Luxusná atrakcia pre rodiny:
Zobraziť galériu (2)

Organizátori hovoria o úspešnom projekte

Ak sa projekt stretne s úspechom, organizátori plánujú, že by takto mohli otvoriť nový úspešný trh. Doteraz sa totiž o riečnu plavbu zaujímali najmä staršie páry a dôchodcovia. "Myslíme si, že značka Disney priláka rodiny cestovať po rieke. Rovnako si myslíme, že je to veľmi vzrušujúci vývoj pre priemysel," povedal pre USA Today Ken Potrock, ktorý má na starosti nový Disney projekt. 

Tieto výlety budú nezávislé od tých, ktoré ponúka už 17 rokov Disney Cruise Line, prevádzkujúca štyri oceánske lode. Spočiatku bude existovať len päť výletov po rieke, ktorých odchod z prístavu je už dnes známy. Loď vyštartuje dňa 7., 14., 21. a 28. júla a ešte 22. decembra 2016. "Myslíme si, že odozva bude veľká," doplnil Potrock.  

Počiatočné plavby budú realizované po Dunaji, loď bude prechádzať mestom Passau v Nemecku, rakúskymi mestami Linz, Melk a Viedeň, odkiaľ bude smerovať do Bratislavy. Loď môže dva dni kotviť v prístave, počas tejto prestávky môžu výletníci navštíviť Prahu. Plavba sa tak predĺži na deväť dní.

Aktivity pre celú rodinu

Potrock hovorí, že trasa ponúkne neobvyklý rad aktívít, ktoré budú rodinne zamerané aj mimo lode. Špeciálne navrhnutý program pre rodiny s deťmi ponúkne výlety, ako sú vychádzky či bicyklovanie pozdĺž Dunaja. K atraktívnym patrí aj lukostreľba a ďalšie stredoveké činnosti na historických miestach. Nebudú chýbať ani zaujímavé aktivity s Disney postavičkami na palube. "Všetci majú skúsenosti a zručnosti na medzinárodných trhoch. Prekvapia vás a potešia deti a rodiny," opísal Potrock budúcich sprievodcov na lodi. 

Ideálny výlet pre štvorčlennú rodinu

Loď bude mať štyri apartmány s lôžkami a rozkladacími pohovkami, poskytujú ubytovanie štvorčlenným rodinám. V ďalších dvanástich kabínach môžu byť ubytované trojčlenné rodiny. K dispozícii bude tiež šesť susedných kabín, ktoré možno prepojiť, a tak zväčšiť obývací priestor pre viac ako 5-člennú rodinu. 

Plavba je vhodná pre deti od osem rokov. Cestovné pre nové Disney plavby bude začínať na 4179 dolároch (takmer 4000 eur) za osobu, cena zahŕňa kompletnú stravu a dopravu aj medzi loďou a letiskom. Disney Cruise Line bude prevádzkovať svoje prvé plavby aj v Nórsku a plánujú preraziť aj na Britských ostrovoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu