Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodiči, pozor na silné sneženie, popadané stromy a zľadovatený sneh

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Silné sneženie môže dnes skomplikovať situáciu viacerým vodičom na východe Slovenska. Zníženú dohľadnosť do 100 metrov hlásia z okolia Košíc, Milhosti, Turne nad Bodvou, Dargova a Ďurďošíka.

V okrese Spišská Nová Ves je vyhlásený I. stupeň mimoriadnej situácie, cesta II/533 je z rožňavskej strany neprejazdná. Slovenská správa ciest (SSC) na svojej stránke www.zjazdnost.sk varuje aj pred popadanými stromami a zľadovateným snehom na cestách. 

Pre popadané stromy a konáre prevísajúce na cestu sú pre všetku dopravu uzatvorené cesty II/533 Gemerská Poloma - sedlo Súľová, II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie a horský priechod Súľová. Na zľadovatený sneh upozorňuje SSC na úsekoch ciest III/06813 Tuhrina - Červenica v okrese Prešov a II/537 Liptovský Hrádok - Podbanské. Na ceste II/587 Henckovce - Petrovo a na cestách III. triedy v obvodoch Rožňava, Trenčín a Machnáč prejdú vozidlá nad 3,5 tony len so snehovými reťazami. 

Pre autá nad 3,5 tony je uzatvorený horský priechod Zbojská, horský priechod Veľké Pole a Šútovce a cesty I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo sú uzatvorené pre vozidlá nad desať metrov celkovej dĺžky. Pri teplotách okolo bodu mrazu sa pri dažďových, zmiešaných a snehových zrážkach môže na vozovke vytvárať poľadovica.

SHMÚ v piatok varuje pred silným vetrom

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na piatok (6. 2.) výstrahy prvého stupňa pred silným vetrom. Varuje Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Prešovský a Žilinský kraj. Podľa meteorológov by mal vietor na hrebeňoch hôr krátkodobo dosahovať rýchlosť 20 až 26 metrov za sekundu, fúkať by mal od 6.00 h do 22.00 h.   "Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozornili na stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu