Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Počasie na východe: V Košickom kraji od rána sneží, ako sú na tom cesty?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – V Košickom kraji od rána sneží, no hlavné cesty sú zjazdné. Informovala o tom dnes popoludní technicko-prevádzková námestníčka Správy ciest Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzana Fejesová.

„Hlavné cestné ťahy v celom kraji sú zjazdné a v teréne majú všetky dostupné mechanizmy, cesty pluhujú a posypujú. Jedinou výnimkou je cesta Gemerská Poloma – Súľová, ktorá je uzavretá pre odpratávanie stromov, ktoré spadli na cestu pod ťarchou snehu ešte počas kalamity koncom minulého týždňa,“ uviedla Fejesová. Doložila, že pracujú na cestách tretej triedy najmä na Gemeri a Spiši. Na južnom Zemplíne v okresoch Trebišov a Michalovce je odmäk a cesty sú väčšinou mokré. 

Ako uviedla hovorkyňa košického dopravného podniku Michaela Karaffová, sneženie v Košiciach nespôsobilo zatiaľ problémy v mestskej hromadnej doprave a autobusové linky premávajú bez meškania. 

Podľa informácie Rolanda Bánhegyiho zo spoločnosti KOSIT, ktorá v meste zabezpečuje zimnú údržbu, v súčasnosti majú v teréne 12 veľkých sypačov, tri traktory a multikáru. „V najbližších hodinách budeme stav posilňovať ďalšími dvoma sypačmi a pre čistenie bočných ulíc doplníme ďalšie mechanizmy,“ povedal Bánhegyi. Doložil, že najkritickejším úsekom pre husté sneženie je momentálne cesta smerom na Jahodnú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu