Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mečiar znova provokuje Fica

Bohumil Hanzel kedysi sponzoroval Fica. Teraz si už nerozumejú.
Bohumil Hanzel kedysi sponzoroval Fica. Teraz si už nerozumejú.

BRATISLAVA - Nominantom HZDS na šéfa Pozemkového fondu bol podľa dostupných informácií Bohumil Hanzel. Ide pritom o bývalého poslanca Smeru, ktorého premiér nemá príliš v láske. Ako jediný zo sociálnych demokratov totiž v minulom volebnom období hlasoval s pravicou. A pred voľbami zasadil bývalému šéfovi naozajstný úder pod pás. Svoje bilbordy prenajal oponentom Roberta Fica.

Pozemkový fond SR mal podľa koaličných dohôd riadiť človek z HZDS. Aj niekoľko mesiacov po voľbách však nemá nového šéfa. Údajne pre premiérovu apatiu k Hanzelovi. Ten priznal, že s ľuďmi v hnutí si výborne rozumie. „Mám v HZDS veľmi dobrého priateľa Tibora Mikuša a pomáham s niektorými marketingovými vecami,“ povedal Novému Času.

Do Pozemkového fondu sa však nechystá. „To by musel so mnou hovoriť minister pôdohospodárstva Jureňa,“ poznamenal. Nestalo sa tak vraj preto, že ku kedysi štedrému sponzorovi Smeru Hanzelovi sa Fico obrátil chrbtom. Ten totiž vo voľbách prepožičal svoje bilbordy okrem iného aj kampani proti Ficovi.

Posty v lukratívnom pozemkovom biznise si koaliční partneri ešte nerozdelili. „Malo by sa tak stať asi do dvoch týždňov,“ spresnila hovorkyňa rezortu pôdohospodárstva Magdaléna Fajtová. Podľa informácií Nového Času sa HZDS snaží získať aspoň post námestníka fondu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu