Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Problémom opäť fleky

Vladimír Mečiar ide premiérovi po krku
Vladimír Mečiar ide premiérovi po krku

TRENČIANSKE TEPLICE - Koaličná trojka sa včera zišla na tajnom stretnutí vo vládnej vile Agra v Trenčianskych Tepliciach. Nominácie do orgánov Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) boli podľa premiéra Roberta Fica jediným problémom, ktorý tam riešili. Baračka v Trenčianskych Tepliciach.

Fico to nazval nedorozumením, ktoré spôsobili pracovníci Fondu národného majetku (FNM), keď nerešpektovali politické dohody. „Z dôvodov, ktoré doteraz nevieme presne vysvetliť, nerešpektovali politické dohody, ktoré boli urobené ohľadne SPP,“ povedal Fico. Podľa jeho slov bude urobená náprava a Prezídium FNM by malo v piatok akceptovať nominácie ministra hospodárstva.

Podľa Vladimíra Mečiara odchod HZDS, ktoré sa ohradilo proti nomináciám, z vlády nehrozil. „Neboli takéto nejaké úmysly a vôbec ani nebola takto vedená diskusia, aby sme z vlády odchádzali,“ povedal Mečiar po rokovaní. Podľa neho HZDS nemá iný záujem, ako je program vlády, ale chce, aby dohody predsedov boli rešpektované. „Nemôžu si povedať funkcionári fondu, že my ideme nominovať sami seba,“ vyhlásil. V prípade médií podľa Mečiara ide HZDS o to, aby zostal zachovaný ich verejnoprávny charakter a aby sa nestali predmetom lobingu.

Koaliční partneri hovorili aj o dostavbe 3. a 4. bloku v Mochovciach, Vodnom diele Gabčíkovo-Nagymaros, podľa Mečiara sa venovali aj otázkam eura a kurzu koruny. Fico povedal, že medzi koaličnými partnermi bude jasná dohoda pokiaľ ide o posledného kandidáta na sudcu Ústavného súdu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu