Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalšie pochybné nominácie: Barát, Hatina a Ryba

Igor Barát
Igor Barát

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico odobril ďalšiu nomináciu na splnomocnenca vlády. Zavádzanie eura bude podľa všetkého kontrolovať terajší hovorca Národnej banky Slovenska a novinár Igor Barát.

Ten pôsobil aj vo verejnoprávnej televízii. „Kým nerozhodne vláda, nerád by som čokoľvek komentoval. Nebolo by to vhodné,“ povedal Novému Času Barát. Podobné tajnosti robí aj ministerstvo financií. Rezortný šéf Ján Počiatek však podľa našich informácií predstaví kolegom návrh na vymenovanie Baráta možno už na dnešnom rokovaní kabinetu.

Ďalším do partie Tarina

Vláda dnes vymenuje splnomocnenca pre informatizáciu. Mal by sa ním stať Pavol Tarina. Ten pracoval pre údajných sponzorov Slobodného Fóra. Strana sa zadlžila, pretože sa nedostala do parlamentu. Slobodní boli podľa analytikov jedným z možných koaličných partnerov Smeru. Tarina bude strážiť miliardy eur určených na informatizáciu spoločnosti.

Do čela SPP sa má dostať Martin Ryba

V dozornej rade SPP bude sedieť aj Martin Ryba. Ide o pravú ruku šéfa hokejového zväzu a údajného sponzora sociálnej demokracie Juraja Širokého. Líder Smeru Robert Fico nedávno tvrdil, že s ľuďmi okolo rozporuplného podnikateľa Širokého nemá nič spoločné. Na nominácii jeho spolupútnika z hokejového zväzu do SPP však nevidí nič čudné. „Tento človek nič zlé nespáchal, nič neurobil,“ povedala pre televíziu JOJ premiérova hovorkyňa Silvia Glendová. Podľa opozície je to ďalší prípad klientelizmu súčasnej vlády. Šéf KDH Hrušovský dokonca vyhlásil, že opäť zo šuplíka vytiahnu návrh na odvolanie ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu