Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Snehu a zimy si veru užijeme: Pozrite si predpoveď, čo za počasie nás čaká!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Niektorí nevedia, čo od radosti, iní sa z momentálneho počasia zase až tak veľmi netešia. Príchod bielej zimy je určite plusom pre lyžiarov aj deti, no tí, ktorí sa museli dnes brodiť neodrhnutými cestami, neboli asi až takí nadšení. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu to však vyzerá tak, že aj nasledujúci týždeň bude skôr na koni tá prvá skupina. Nasvedčujú tomu teploty okolo nuly a aj ďalšia nádielka snehu.

V pondelok bude premenlivá, na severe veľká oblačnosť a ojedinele sa vyskytne aj občasné sneženie. Najvyššia denná teplota vystúpi na -1 až +4, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši na okolo -3 stupne. Fúkať má prevažne severný vietor s rýchlosťou 5 až 25 km/h.

SHMÚ varuje: Vodiči by si mali na cestách západného Slovenska dávať pozor aj v pondelok. Meteorológovia upozorňujú, že práve v tejto časti Slovenska sa môžu v dopoludňajších hodinách tvoriť snehové jazyky a záveje. SHMÚ preto vydal výstrahu prvého stupňa pre celý Bratislavský, Trnavský a takmer celý Nitriansky kraj. A taktiež pre okresy Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín. Výstraha platí do 10.00 h.

V utorok sa treba pripraviť na oblačné až zamračené počasie a na väčšine územia bude postupne snežiť. Nočná teplota klesne na -3 až -9, denná sa vyšplhá na -2 až +4 stupne. Bezvetria si neužijeme, viať má premenlivý vietor s rýchlosťou do 20 km/h.

Aj počas stredajšej noci nám nasneží, cez deň bude prevažne polooblačno a zrážky sa objavia už len ojedinele. Nočná teplota spadne na -1 až -7, denná to dotiahne na -2 až +4 stupne. Fúkať má prevažne severozápadný vietor s rýchlosťou do 20 km/h.

Vo štvrtok nás asi už neprekvapí, že bude premenlivá veľká oblačnosť a miestami sneženie alebo snehové prehánky. Ortuť v teplomeri počas noci ukáže -4 až -10 stupňov, na severe aj chladnejšie. Počas dňa -3 až +3 stupne.

V piatok má byť oblačno až zamračené a na mnohých miestach sneženie, v nížinách prechodne aj dážď so snehom. Nočná aj denná teplota sa nebudú oproti predchádzajúcim dňom veľmi vymykať z priemeru: 0 až -6 stupňa, -2 až +4 stupne.

Začiatok víkendu ako cez kopirák. Má byť prevažne oblačno a miestami sneženie alebo snehové prehánky. V nížinách aj dážď so snehom. Nočná teplota klesne na -1 až -8, denná vystúpi na -1 až +5 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu