Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nepríjemný koniec pracovného týždňa: Vietor, sneh a záveje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nasledujúce dni bude v niektorých častiach Slovenska veterno, tvoriť sa budú aj snehové jazyky a záveje.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na štvrtok (29.1.) výstrahu 1. stupňa pred vetrom. Tá platí pre okresy Žilina, Martin, Turčianske Teplice, Banská Bystrica, Ružomberok, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad, Kežmarok, Spišská Nová Ves, Gelnica a Levoča. Na hrebeňoch hôr sa tu miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 17-25 metrov za sekundu.

Meteorológovia vydali výstrahu 1. stupňa aj pred tvorbou snehových jazykov a závejov na západnom a v časti stredného a východného Slovenska. V piatok (30.1.) by mal vietor v okresoch Martin, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Poprad a Brezno zosilnieť. SHMÚ v týchto lokalitách vydal výstrahu 2. stupňa pred silným vetrom, ktorý by mal miestami na hrebeňoch hôr dosiahnuť krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25-35 metrov za sekundu. Vietor s rýchlosťou 17-25 metrov za sekundu sa očakáva v okresoch Žilina, Turčianske Teplice, Banská Bystrica, Gelnica, Spišská Nová Ves, Levoča a Kežmarok. SHMÚ tu vyhlásil 1. stupeň výstrahy pred vetrom.

Na väčšine územia Slovenska bude platiť v piatok výstraha 1. stupňa pred tvorbou snehových jazykov a závejov, ktorá predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu