Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Smrteľnej nehody pri Košiciach: Marek bol na mieste mŕtvy, o život spolujazdca bojujú

Vážna nehoda pri Košiciach Zobraziť galériu (3)
Vážna nehoda pri Košiciach (Zdroj: Foto: polícia)

DVORNÍKY – Smrteľná dopravná nehoda sa stala krátko po polnoci zo štvrtka na piatok medzi Turňou nad Bodvou a Dvorníkmi v okrese Košice-okolie. Zahynul pri nej 35-ročný Marek z Košíc, ktorý jazdil na Audi A6.

Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov Miroslav Betuš, pri zrážke Audi 6 s kamiónom zahynul vodič Audi Marek V. (1979) z Košíc. Spolujazdca Jaroslava T. (1978) z Jakubovan, ktorý utrpel vážne zranenia, museli hasiči z Moldavy nad Bodvou vyslobodzovať z vozidla. Potom ho záchranka previezla do nemocnice.

FOTO Smrteľnej nehody pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Vodič ukrajinského kamióna utrpel pri nehode šok. 33-ročný Ukrajinec, viedol nákladné auto Volvo FH 12 s návesom Schwarmuller od obce Turňa nad Bodvou smerom na Hrhov.  Pri prejazde mierne pravotočivej zákruty smerom do križovatky s obcou Dvorníky sa dostatočne nevenoval riadeniu a prešiel do protismeru. Čelne sa zrazil s protiidúcou Audi A6, ktorú od obce Hrhov smerom na Turňu nad Bodvou viedol 35-ročný Košičan. "Vodič Audi pri nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Ťažko sa zranil aj jeho  36-ročný spolujazdec z okresu Sabinov. Vodič nákladného vozidla pri nehode utrpel ľahké zranenia," informoval hovorca košických policajtov Alexander Szabo. 

Dychová skúška na zistenie požitia alkoholu bola u Ukrajinca negatívna, u vodiča Audi bola nariadená pitva. Škody na vozidlách boli predbežne vyčíslené na 57 tisíc eur.

FOTO Smrteľnej nehody pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Z dôvodu vykonávania prvotných úkonov záchrannými zložkami a následného dokumentovania dopravnej nehody bola cesta v oboch smeroch uzavretá na pol hodinu, doprava bola priebežne regulovaná v jednom jazdnom pruhu. Pri dokumentovaní tragickej nehody bol na mieste súdny znalec z odboru dopravy. "Vyšetrovateľ PZ už obvinil 33-ročného občana Ukrajiny z prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov," doplnil hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu