Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Starosta Luníku IX (†39) spáchal samovraždu: S partnerkou oslávil narodeniny, potom sa obesil!

Starosta Luníka IX sa obesil, zostala po ňom družka s dvomi deťmi Zobraziť galériu (13)
Starosta Luníka IX sa obesil, zostala po ňom družka s dvomi deťmi (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE - Starosta košickej mestskej časti Luník IX Dionýz Slepčík (39-ročný) spáchal samovraždu. Potvrdila to krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Podľa správy vyšetrovateľa telo nebohého našli v stredu večer po deviatej v objekte bývalej výmenníkovej stanice na Luníku IX. Privolaný lekár konštatoval smrť obesením a nariadil súdnu pitvu. Príčiny a okolnosti tragickej udalosti zatiaľ nie sú jasné. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia a zrejme objasní aj dôvody, prečo si starosta siahol na život.

Starosta Luníka IX sa
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Starosta Lunika IX. zanechal list na rozlúčku

Obyvatelia Lunika IX. sú zo samovraždy svojho starostu Dionýza Slepčíka (39) šokovaní. Jeho skutok si nevedia vysvetliť, pretože vraj bol mimoriadne obľúbený a i v týchto komunálnych voľbách by pravdepodobne obhájil svoj starostovský post.

Starosta Luníka IX sa
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

„Taký mladý človek a taký dobrý. Veď mal našu podporu. Vždy chodil medzi nás,“ lamentovali dnes občania. Nič totiž nenasvedčovalo tomu, že starosta plánuje samovraždu. Ešte popoludní so svojou družkou, s ktorou má dve deti, oslavoval jej narodeniny, a okolo 19,00 hodiny išiel kúpiť pre mladšie dieťa sunar. Keď sa nevracal, družka zalarmovala známych a tí ho začali hľadať. Našli ho v stredu večer v bývalej výmenníkovej stanici. V nej si plánoval v budúcnosti otvoriť obchod. Najprv museli dvere vylomiť, aby sa dostali dnu. Žiaľ, starostovi sa už pomôcť nedalo.

Starosta Luníka IX sa
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Jeho družka je zo smrti Slepčíka otrasená. „Nechápem, ako to mohol spraviť a prečo. Aký mal dôvod. Na to sa treba spýtať už len jeho,“ žialila. Jej druh zanechal list na rozlúčku, ktorý má polícia. Ako uviedla družka, spomína tam len, že mu majú odpustiť a že to všetko urobil pre rodinu.

Starosta Luníka IX sa
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

V komunálnych voľbách sa Slepčík uchádzal o kreslo starostu Luníka IX za Stranu rómskej únie na Slovensku. Ďalšími kandidátmi sú Tibor Horváth (Sieť), Ján Lacko (Strana práce), Marcel Šaňa (Strana rómskej koalície) a Jozef Šaňa (NEKA). Volebný zákon vyslovene nerieši takúto situáciu. Podľa názoru zapisovateľa košickej mestskej volebnej komisie Stanislava Takáča sa bude zrejme analogicky postupovať, ako keby sa kandidatúry vzdal – teda zaregistrovaný kandidát ostáva na hlasovacom lístku, no na prípadné získané hlasy sa nebude prihliadať. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu