Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Internetom sa šíri krutý príbeh o sestričke z Kramárov a malej pacientke

Marcelka Markušová Zobraziť galériu (2)
Marcelka Markušová

BRATISLAVA - Dráma z nemocnice sa šíri internetom! Zuzana z Bratislavy rozposlala mail, v ktorom podrobne opisuje strašný obraz zanedbania starostlivosti malého dievčatka.

Podľa nej nechali pacientku Marcelku Markušovú (5) krátko po operácii mandlí bez dozoru. Mail sa šíri po Slovensku, vedenie nemocnice je zhrozené a tvrdí, že sa nezakladá na pravde. "Dievčatko bolo po operácii mandlí a zdravotná sestra ho nechala na posteli bez dozoru. Opustené plakalo, z úst mu vytekali hlieny a z uška kvapkala krv. Sestry sa pritom veselo zabávali vo vedľajšej miestnosti. Keď som ich upozornila, jedna ma arogantne napomenula," píše Zuzana, ktorá bola v tom čase na tej istej izbe so svojou dcérou. Zároveň spomína, ako sa spolu s ďalším rodičom o Marcelku starali. Napadnutá sestra Jana Arpášová sa bráni.

"Boli sme len dve na 23 malých pacientov. Nemohli sme byť pri dievčatku stále. Krvácanie a hlieny patria k operácii mandlí," povedala Arpášová. Autorka mailu Zuzana si však myslí niečo iné. "Kedykoľvek som sestru zháňala, vždy sedela s kolegyňou v ich pracovni a hrali sa s mobilom. Pochybujem, že takto má vyzerať starostlivosť o pacientov," povedala Zuzana, ktorá poslala spomínaný mail Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Marcelkina matka pri svojej dcére v inkriminovanom čase nebola. "Nemala som ani tušenie, že takýto mail koluje po internete," povedala Marcela Markušová.

Na stranu sestričky sa postavil riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch Daniel Žitňan. "Niektorí ľudia si zvyknú problémy filtrovať na zdravotníkoch. Nie je vylúčené, že prípad budeme riešiť súdnou cestou," uzavrel. "Budeme dohliadať nad starostlivosťou v Detskej nemocnici a podľa toho vyvodíme patričné dôsledky," povedala hovorkyňa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Annamaria Higins.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu