Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prešov: Podpredsedovi kúpili volvo

Podpredseda PSK Milan Baran sa bude voziť na novom aute. Zobraziť galériu (2)
Podpredseda PSK Milan Baran sa bude voziť na novom aute.

PREŠOV - Podpredseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Baran (50) dostane nové služobné volvo. Kraj za vozidlo zaplatí takmer 1,5 milióna korún. Doteraz sa podpredseda vozil na Volkswagene Passat, ktorý už údajne nespĺňa bezpečnostné kritériá.

Nákup nových osobných áut schválili krajskí poslanci. „Vypísali sme verejnú súťaž. Oslovili sme štyri firmy, ďalšie štyri si vyžiadali podklady potom, ako bola táto informácia zverejnená na internete,“ povedala nám hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Do súťaže sa nakoniec prihlásili iba traja záujemcovia. Firma, ktorá bola ako prvá, nedodala všetky potrebné podklady a ďalšia spoločnosť sa zase prihlásila už po uzávierke. „Súťaž nakoniec vyhrala jedna z prešovských spoločností,“ podotkla Veronika Fitzeková. Zmluva o nákupe osobného automobilu už bola podpísaná. Ide o švédske vozidlo Volvo S80 2,5T Mommentum. Má šesťvalcový benzínový motor, vyvinie úctyhodný výkon 200 koní a rýchlosť 235 km/ hod. Jeho cena je presne 1,488 milióna korún. Predajca ho dodá po zaplatení kúpnej ceny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu