Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prietrž mračien spôsobila v Zborove a Stebníku škody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV/BARDEJOV – V obciach Zborov a Stebník v okrese Bardejov majú po lokálnej prietrži mračien v pivniciach a na komunikáciách vodu a bahno. Silný lejak sa spustil popoludní, voda sa valila z vrchov od Magury a Regetovky.

Starostovia obidvoch obcí vyhlásili popoludní III. stupeň povodňovej aktivity. Bardejovskí hasiči pomáhajú s čerpaním vody zo suterénov domov, povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Ani v jednej z obcí nedošlo k zraneniam osôb.

V malej obci Stebníku s vyše 300 obyvateľmi voda zaplavila približne 20 domov, škody na majetku má aj samospráva. Starosta obce Štefan Kučečko uviedol, že pri dome smútku im voda vytrhala dlažbu a poškodila chodníky. Škody zatiaľ iba mapujú, ich výšku si netrúfa odhadnúť.

Starosta Zborova Ján Lukáč sa zatiaľ dostal iba do jednej časti obce. V Zborove žije vyše 3 000 obyvateľov. Voda tu zaplavila viaceré ulice, tie v súčasnosti čistia od bahna. Niektorí občania majú zaplavené pivnice a záhrady. Aj tu sa voda valila z lesa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu