Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Agresívny sanitár: Skopal pacienta, v nemocnici skončil!

Agresívneho sanitára Jána S. (25) zastihol Nový Čas v utorok na jeho poslednej nočnej službe Zobraziť galériu (7)
Agresívneho sanitára Jána S. (25) zastihol Nový Čas v utorok na jeho poslednej nočnej službe

BANSKÁ BYSTRICA - Brutálne zábery sanitára, ktorý kope do chorého pacienta v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici, obleteli v stredu celé Slovensko. Novému Času sa agresívneho muža v bielom plášti podarilo ešte v nočných hodinách zastihnúť na jeho poslednej službe. Ján (25) si totiž už včera musel baliť veci. V nemocnici skončil! Ešte predtým sa však reportérovi Nového Času pokúsil svoje agresívne správanie vysvetliť.

Agresívneho sanitára Jána (25) zastihol Nový Čas na jeho poslednej službe v utorok okolo deviatej hodiny večer. Štíhly vysoký muž v bielom kráčal práve po chodbe nemocnice, keď zbadal novinárov. V tom okamihu sa snažil utiecť. Hra na skrývačku mu vydržala niekoľko desiatok minút, keď sa nakoniec predsa odvážil prehovoriť. A takto nám vysvetlil situáciu z vlaňajšieho decembra, keď kopal a brutálne nadával pacientovi na pohotovosti: „Bol opitý, agresívny a nechcel ísť preč. Tak som ho musel vyhodiť. Predtým som ho u nás nikdy nevidel. Kvôli nemu teraz prídem o prácu,“ povedal na svoju obranu.

Video, ktoré nakrútil na mobil jeden z prítomných, však neukazuje žiadne agresívne správanie pacienta. Sanitára Jána nenapadol, dokonca sa jeho útokom ani nebránil. Jediný, kto bol agresívny, bol práve sanitár. „Vypadni odtiaľto do p...!“ kričal na napadnutého muža.

Riaditeľovi nemocnice Jánovi Šulajovi stačilo vidieť zo záznamu iba začiatok a jeho rozhodnutie bolo nemenné. „Toto si zamestnanec nemocnice nemôže dovoliť voči pacientovi. Je to neprípustné, a preto sme s ním rozviazali pracovný pomer. Hovoril som s ním o celej záležitosti a povedal, že to ľutuje, ale ten pacient bol vraj agresívny a vulgárny. Už v minulosti sme plánovali, že dáme na urgentný príjem a do ordinácie v tomto inkriminovanom mieste kamery. Tento prípad iba dosvedčuje, že je to potrebné,“ povedal riaditeľ Ján Šulaj. Kamery by podľa neho mali byť nainštalované do konca mesiaca. Vedenie nemocnice dalo celý prípad preskúmať aj svojim právnikom, či nebol spáchaný trestný čin.

Agresívny sanitár: Skopal pacienta,
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu