Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pamätník padlým hrdinom „ozdobili“ satelitom

Najvyššie položené miesto pri obci využili na pripojenie k internetu Zobraziť galériu (3)
Najvyššie položené miesto pri obci využili na pripojenie k internetu

JANKOV VŔŠOK - Pamätník hrdinom, ktorí zomreli v Slovenskom národnom povstaní na Jankovom vŕšku „krášli“ netradičná ozdoba. Z vrchu mohyly trčí anténa a satelit. Dedinka Uhrovec, ktorej pamätník patrí, sa takto rozhodla vybaviť pripojenie k internetu.

"Je to strašné. Z pamätníka trčia kadejaké anténky,“ napísal nám čitateľ. Podľa starostky Uhrovca Zuzany Máčekovej namontovaním satelitu a antény navrch pamätníka obec iba šikovne vyriešila problém s internetom.

„Obec leží v doline, nedalo sa tu pripojiť na internet. Jankov vŕšok je položený vyššie. Konzultovali sme to so stavebným úradom aj pamiatkarmi a povolili nám to. Malá anténka navrchu slúži na pripojenie celej dediny aj okolia,“ povedala starostka. „Nie je to dehonestácia pamätníka. Potrebujeme internet, a preto sme to riešili takto,“ dodala.

Ľuďom však prekážajú aj káble, ktoré trčia z bokov budovy. Podľa starostky na ne pripoja svietidlá, ktoré osvetlia mohylu. Obec pamätník vlastní. Ročne vyčleňuje z rozpočtu asi 100-tisíc Sk na úpravy mohyly aj celého okolia.

Pamätník padlým hrdinom „ozdobili“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu