Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Záhadná smrť dvojročnej Mirky

Zvolenskí lekári rodičom tvrdili, že ich dcérku o niekoľko dní prepustia do domáceho ošetrenia.
Zvolenskí lekári rodičom tvrdili, že ich dcérku o niekoľko dní prepustia do domáceho ošetrenia.

HRIŇOVÁ - Okolo smrti malej Mirky († 2) je veľa nejasností. Dievčatko z Hriňovej (okres Detva), ktoré by o pár dní oslávilo tretie narodeniny, zomrelo podľa pitvy na hnisavý zápal obličiek. V nemocnici vo Zvolene si však jeho zápal pravdepodobne nevšimli. Keď ho priviezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici vo vážnom stave, bolo už neskoro...

Dievčatko, ktoré malo už v minulosti problém s močovými cestami, sa minulý piatok sťažovalo na bolesti hlavy a hrdla. Preto ho rodičia zaviezli do zvolenskej nemocnice. Vtedy videla zdravotne postihnutá matka svoju dcérku naposledy. „Dcérka mala vysoké teploty a zimnicu. Preto sme išli do nemocnice do Zvolena. Povedali, že je zahlienená. Cez víkend sa jej stav zlepšil a v utorok sme si ju mali zobrať domov. Keď som však potom volal do Zvolena, povedali mi, že sa jej stav v noci zhoršil a museli ju previezť na ARO do Banskej Bystrice. Bolo však už neskoro a ona v utorok zomrela,“ povedal so slzami v očiach otec dievčatka, ktorého manželka je ťažko zdravotne postihnutá a dcérka Mirka bola doslova zmyslom jej života. Vo zvolenskej nemocnici uvalili na celý prípad informačné embargo a kompetentní o ňom nechceli hovoriť.

Rodičia Mirky podali sťažnosť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, aby prešetrili smrť ich dcérky, ktorú už medzitým pochovali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu