Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poslanec Smeru nie je veľmi obľúbený: Už druhýkrát dostal list s bielym práškom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Šéfovi poslaneckého klubu Smeru-SD v trenčianskom mestskom zastupiteľstve Danielovi Beníčkovi prišiel dnes do práce poštou výhražný list s bielym práškom. Beníček o tom informoval poslancov na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

List obsahujúci vulgarizmy ho vyzýva, aby "vypadol z mesta" a zároveň ho upozorňuje, že ide o "posledné varovanie". V liste sa tiež spomína jeho kritika ohľadne Trenčianskych vodární a kanalizácií (TVK). Beníček list odsudzuje a hovorí o mafiánskych spôsoboch. "Ja som presvedčený, že keby to bolo všetko v poriadku, tak nie je dôvod takéto veci robiť. Viem o podrobnostiach, viem konkrétne veci, viem pomenovať, preto sa nebojím pozrieť do očí každému. Bojím sa to však pomenovať, pretože sa bojím o svoj život," povedal Beníček s tým, že uschová informácie na bezpečnom mieste a ak by sa niečo stalo jemu, prípadne jeho rodine, dostanú ich médiá.

"Ja som si vedomý, že dnes to funguje tak, ako to funguje, jednoducho mafiáni tu dnes vládnu súdom, vládnu tu gangstri, bojím sa o život, o svoju rodinu a z toho dôvodu tieto veci neuvediem," zdôraznil šéf poslaneckého klubu. Dodal, že podá trestné oznámenie a vyjadril rozhorčenie nad tým, že list s bielym práškom mohol ohroziť aj jeho pracovníčky. Po otvorení listu a vysypaní bieleho prášku si bol istý, že nie je nebezpečný, preto ani nevolal políciu a hasičov. "Viem, že je to zastrašovanie," zdôraznil Beníček. 

Výhražný list s bielym práškom dostal Beníček už druhýkrát. Prvýkrát to bolo 24. apríla minulého roku a anonymný pisateľ ho vyzýval, aby vystúpil z mestského zastupiteľstva a zo strany Smer-SD. Poslanec skončil v nemocnici na pozorovaní, polícia mu zapečatila byt. Polícia vtedy začala trestné stíhanie za prečin nebezpečného vyhrážania. "Daná vec v roku 2013 bola prerušená. Ak nemá podozrenie, že sa tam nachádza nebezpečná látka, tak danú vec nemusí nahlásiť," povedal trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu