Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalší šok pre študentku (20), ktorú znásilnili: Prečítajte si slová necitlivej policajtky!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: countercurrentnews.com, nydailynews.com)

COLUMBUS - Dvadsaťročná študentka z Ohia nedávno zažila najhoršie prebudenie svojho života. Spala na internáte a keď sa zobudila, vedľa nej stál neznámy muž a držal jej pri hlave pištoľ. Vydesenú dievčinu znásilnil a ešte k tomu aj okradol. A keď zavolala na políciu, čakal na ňu ďalší nepríjemný šok.

Do domu plného dievčat, ktorý je súčasťou internátneho mestečka na Ohio State University, sa minulú nedeľu skoro ráno vlámal miestny násilník. Zobudil jednu z nich tak, že jej mieril zbraňou pri hlave. Povedal jej, že ak začne kričať, zabije ju. Dievčine po akte navyše zobral mobil a hotovosť. Potom utiekol.

Obeť okamžite zavolala na 911. Po celý čas vzlykala, čo ale vzhľadom na traumu, ktorú práve prežila, bolo celkom pochopiteľné. Operátorka policajného oddelenia však na jej veľké prekvapenie príliš veľa súcitu neprejavila. Keď sa študentky spýtala na presnú adresu, tá jej odvetila, že nevie, pretože pochádza z iného mesta a v dome len prespala u svojej kamarátky. Poprosila teda policajtku, aby sa pokúsili vystopovať jej telefón. Odpovedala, že "nemôžu, a že to je práve dôvodom, prečo musí vedieť, kde presne teraz je".

Dievča opísalo páchateľa ako nižšieho belocha, ktorý mal oblečené biele tričko a poprosila dispečerku, aby ho okamžite zatkli. "Madam, musíte prestať plakať, aby som od vás mohla získať potrebné informácie," zaznelo z telefónu. Ďalej operátorka chcela vedieť, ako sa útočník dostal do domu. Ani to jej mladá žena nevedela povedať. "No, s informáciami, ktoré ste mi poskytli, ho nebudeme vedieť nájsť," dodala necitlivo.

V tomto momente už došla znásilnenej študentke trpezlivosť. "Vari nechápete, aká som vydesená? Som dvadsaťročné dievča z Upper Airlingtonu. Neviem, s čím sa každý deň potýkate, ale úroveň Vašej sympatie sa rovná nule," zahlásila so slzami v očiach.

Polícia sa nakoniec napriek "nedostatku" informácií podarilo páchateľa zatknúť a identifikovať ako tridsaťročného Michaela Callaghana. Zároveň ho obvinila zo znásilnenia a lúpeže. Nadriadený dotyčnej dispečerky pre televíziu WSYX uviedol, že hovor mohla zvládnuť lepšie, a že bude predmetom skúmania. Potrestať ju však neplánujú, pretože podozrivý bol zadržaný a obvinený, napísal denník Daily Mail.

Ďalší šok pre študentku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: countercurrentnews.com, nydailynews.com)

"Chceme, aby naši dispečeri boli empatickí, ale v konečnom dôsledku nám ide hlavne o to, aby sme poskytli obetiam pomoc," vyhlásil poručík Marc Dopp.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu